čtvrtek 29. září 2011

1. Literární čajovna Skleněná louka

Po dlouhé době jsem včera vyrazila do čajovny. Fakt už mi to chybělo! Pro Putování po čajovnách, cyklus, na který se můžete těšit, jsem si na úvod vybrala "Skleněnku", protože s ní jsem v Brně před lety začínala. Tam jsem se seznámila s kombuchou.

Vzhled čajovny je stále stejně přitažlivý. Pódium s polštářky vzadu v druhé místnosti pohodlné a fotky na stěnách krásné. Co mě ale nemile překvapilo, byl výběr čajů. Nechci říct, že by byl přímo malej, ale v nabídkovém lístku jsem v podstatě nenašla čisté neovoněné černé nebo zelené čaje. A přitom v článku na internetu z konce srpna mají vypsané tchajwanské oolongy a čaje z Dareelingu a Nepálu z druhé sklizně. Že by je jen prodávali s sebou? Nebo že by jim už došly? Mají na ně snad jiný lístek, který nám zapomněli dát? Nevím, ale trochu mě to mrzelo, protože jsem chtěla poznávat další a další kvalitní čaje.

Nicméně mě potěšilo, že jsem v jejich nabídce nalezla matcha shake, nebo matcha latte, což je vlastně práškový zelený čaj matcha připravený s mlékem a cukrem. Vypadá to jako nějaký zelený hnus, ale chutná to fantasticky a je to sladké.

Také jsem poprvé ochutnala martovník citronový, ale nebyl to bůhvíjaký zázrak. Prostě bylinkový čaj podobný meduňkovému, jen víc citronový. Asi by byl zajímavější v kombinace s něčím dalším, tedy jako směs. Celkově to byl příjemně strávený večer a odcházela jsem s dobrým pocitem.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Výběr čajů na Skleněnce je opravdu bohatý, ale nemají na ně čajový lístek. Stačí ale otevřít pusu a zeptat se obsluhy a ne to řešit na internetu. Co mám zkušenost, rádi vám čaje pomůžou vybrat.

Angelika řekl(a)...

Opravdu mě nenapadlo, že mají něco, co nemají v nabídce a nadále to považuji za chybu. Normální člověk se snad nebude ptát, jestli třeba náhodou nemají pizzu, když ji neuvádí v nabídce. :-)

Anonymní řekl(a)...

Ale oni ty čaje uváděli v nabídce na webu, tak když už jste kvůli nim do čajovny zašla, je normální se tam na ně zeptat. A ne se pak ptát tady na blogu. Je to celkem běžné, že některé čajovny i restaurace mají něco navíc, než co je v lístku. Aspoň ty lepší:-)