čtvrtek 25. dubna 2013

Jsem lepší než Sheldon

Ve středu se u nás pořádal Den zdraví. Byla jsem jednou kolegyní přesvědčena, ať se nechám zvážit a změřit si tuk v těle. Proč ne, řekla jsem si. K získaným hodnotám jsem se dozvěděla podrobný komentář. Naštěstí jsem spíše štíhlejší postavy, takže jsem si nemusela dělat hlavu s tím, že se dozvím něco, co bych nechtěla. A kdyby, aspoň by mě to třeba motivovalo ke změně.

S váhou spokojená nejsem, ale to je snad u nás žen běžné. Nicméně na sobě nepozoruji žádné změny, a jak říká kamarádka: Dokud mě partner unese, je všechno v pořádku. Ještě bych dodala – dokud mu to taky nevadí. Ale v tomhle směru jsem spíše přesvědčována, ať neblbnu, že přece nebudu jíst vatu jako modelky. To samozřejmě ne. Jde mi především o zdraví a vím, že by mi nadváha komplikovala život.

Dalšími zjišťovanými body, bylo % tuku v těle, svalová hmota v kilogramech, BMI index, metabolismus a kolik bych měla denně spotřebovat kilokalorií, procento vody v těle a viscerální tuk. Jedinou špatnou hodnotou je u mě kalcium a ostatní minerály v kostech. Zajímalo by mě, jak to zjišťují.

A co má tohle všechno společného se Sheldonem? Jak asi víte, je také spíše štíhlé postavy, o to ale nejde. Zajímavostí v jeho případě je velice brzy vystudovaná vysoká škola. Tuším, že ve 14 letech. Taky jsem vysokoškolsky vzdělaná, ale můj metabolický věk je údajně pouhých 12 let. Stejně jako mě, i další dvě kolegyně potěšilo, že jim je pouhých 15 či 21 let.

Žádné komentáře: