čtvrtek 11. července 2013

Hračkobraní 10.-14. července 2013

Jak mnozí z vás možná už ví, chystám se tento víkend na Hračkobraní v Kamenici nad Lipou, kterou jsem nedávno navštívila, ale ještě jsem vám o ní nestihla napsat. No jo, léto je více cestovatelské, než bych očekávala. 

Osmý ročník Festivalu hračky z přírodního materiálu se koná na zámku během větší části tohoto týdne. Festival nabízí prohlídku hraček, jejich výrobců či návrhářů a tvůrčí dílny, kde si můžete vyzkoušet výrobu těch jednodušších. A samozřejmě doprovodný program.

Cílem festivalu je propagace českých autorský hraček, což mě na tom láká asi ze všeho nejvíc. V letošním roce jsem byla nejméně v jednom muzeu hraček, takže se těším, co nového uvidím. Upřímně doufám, že se setkám především s hračkami ze dřeva, ale také z textilních materiálů, pro které mám slabost. Když si vzpomenu, jak jsem se jako malá pokoušela ušít si panenku z ponožek :-).

Jako správná pozvánka, musí i tento článek uvádět: co se kde bude dít a za kolik. Takže ceník můžete najít na stránkách ve zdrojích, zde snad jen poznámku, že jednodenní vstupné na místě pro dospělého je sto korun, což myslím není špatné. Záleží na tom, co za to dostanete, a to vám můžu říct teprve, až se odtamtud vrátím. ;-)

Zajímavostí je, že se na Hračkobraní můžete setkat s hračkami oceněnými jako "Správná hračka". Ty mají mít kromě bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti navíc estetické a výchovné kvality pro rozvoj dítěte. Jsem a ně upřímně zvědavá.

Zdroje: 
http://hrackobrani.cz/o-hrackobrani/

1 komentář:

Veber řekl(a)...

Škoda, že se tam nedostanu. Pokud by tam byly hračky jednoho mého oblíbeného výrobce, neskutečně ráda bych si je osahala.