pátek 3. července 2015

Neuvěřitelné příběhy, které se opravdu staly

Napadlo mě, že se s vámi podělím o pár neuvěřitelných historek, protože jsem se s nějakými takovými setkala na blogu Reného Nekudy v článku se stejným názvem jako má ten můj. Dva příběhy jsem od něho převzala a najdete je na konci tohoto článku.
***
Po třiceti letech manželství Paul opustil svou ženu kvůli mladší milence. Po čtyřech letech se s manželkou rozhodli pro rozvod, v průběhu rozvodového řízení žena vyhrála 2,1 miliónu eur (56,7 mil. korun) a nemusí se dle soudu s exmanželem dělit. To je smůla, co? (článek Muž trpce lituje rozvodu)
***
Zákaznice si stěžuje: „Co to u vás na recepci pracuje za tele? Vždyť já bych mohla být její mámou.“
Pracovník: „To máte pravdu.“
(zdroj: vyprávění známého, kterému to řekl někdo jiný, kdo to snad sám zažil)
***
Nezaměstnaný muž zemřel v Petrohradě na následky vnitřního krvácení, které si způsobil sám, když se pokusil sníst svůj rozbitý tablet. „Když místní policejní vyšetřovatel dorazil na místo činu, jednačtyřicetiletý nezaměstnaný muž se začal chovat divně a pojídat sklo a zbytky rozbitého tabletu, aby se vyhnul zatčení,“ citoval server The Moscow Times prohlášení ministerstva vnitra.
(zdroj: zprávy na Novinkách.cz)
***
V červenci 2015 vykolejil vlak na Masarykově nádraží v Praze. „Vlak z Českého Brodu při zastavování nedobrzdil, prorazil zarážedlo a vjel do nástupiště. Vykolejily dva podvozky.“ Kusy betonu z proraženého zarážedla odlétli až ke dveřím vstupní haly. Zranili se tři lidé, vznikla škoda za 4,2 milionu korun a nádraží bylo na 10 hodin uzavřeno. „Podobná nehoda se stala loni v srpnu na Smíchovském nádraží. Strojvedoucí tehdy při vjezdu do stanice nestačil zastavit před návěstidlem zakazujícím další jízdu a narazil do betonového zarážedla.“ (zdroj: zprávy iDnes.cz)
***
Polský řidič kamionu převážejícího plechy vjel na přejezd, ačkoliv už svítila výstražná světla, ale co by ne, už před ním to několik aut projelo. Jenže když vjel na koleje on, spustily se závory. Zpanikařil a z vozu utekl. Kdyby býval jel dál a závory poškodil, přejezd by se zablokoval a nedošlo by (možná) k nárazu Pendolina směřujícího do Prahy do náklaďáku. Podle posledních zpráv jsou dva lidé mrtví, osmnáct zraněných (někteří ještě bojují o život) a strojvedoucí možná přijde o obě nohy. Místní tvrdí, že obec Studénka je asi prokletá, protože v roce 2008 tam rychlík narazil do právě zříceného mostu. Nádražím prý proletěla hořící koule zbytků náklaďáku, vlak zastavil až po půl kilometru. (červenec 2015, zdroj např: Novinky.cz)
***
Od lektorky kurzu, kterého jsem se zúčastnila, jsem slyšela příběh o tom, jak svého času některého z našich geniálních politiků napadlo, jak zabránit práci na černo. Když se budete na úřadě práce hlásit třikrát týdně, přičemž jednou ráno, jednou v poledne a jednou večer, těžko můžete někde dělat, že jo?

Něco na tom asi je, souhlasím, že práce na černo je blbá, protože se vám to nepočítá do důchodu a tak dále a tak dále, ale je to děsná pruda pro lidi, kteří jsou dlouhodobě nezaměstnaní (chodit 3x týdně na pracák, tak mi asi hrábne) a pro ty zaměstnance ostatně taky. Navíc jste tam museli být přesně během vymezené půlhodiny. Jenže to nebylo přímo na úřadě práce, ale zatížily se tím Czech POINTY. 

A samotný příběh? Ona lektorka si tam šla něco vyřídit, když najednou přisvištělo auto, vyskákali tři chlapi v montérkách, donesli papíry, dostali razítko a zase odběhli. Když se zvědavě ptala, co to bylo zač, úřednice jí odvětily: „Normálka. To mistr přivezl chlapy ze stavby. Vozí je sem třikrát týdně.“
***
V San Francisku se podobně jako v Hamburku chystají začít používat nátěr na zdi, který odpuzuje moč. Takže chlapi, co se pokusí tuto zeď „pokřtít“, si ve výsledku načůrají do bot. Nátěr nazvaný Ultra-Ever Dry má superhydrofobní vrstvu odpuzující většinu tekutin. (zdroj: Novinky.cz)
***
René Nekuda uvedl tyto dva:
V Americe našli na silnici mrtvého jelena, motorku a muže. Při bližším prohledání se zjistilo, že muž nezemřel nárazem do jelena. Někdo ho zezadu střelil do hlavy. Případ byl vyhodnocen jako sebevražda.
***
Německo: bankovní lupič byl natolik znechucen zprávou v novinách, která uváděla nesprávné údaje o jeho loupeži, že napsal upřesňující e-mail redaktorovi novin i policii. Uvedl svůj pravý věk, výšku i značku auta, kterým z místa loupeže odjel. Policie ho na základě tohoto e-mailu vystopovala a uvedla, že „lupič byl absolutně v šoku, že jsme ho našli“.

Mimochodem podobně vyznívají všechny ty historky s Darwinovou cenou.

Žádné komentáře: