čtvrtek 29. prosince 2016

Alvin a Chipmunkové 2 (****)

Druhý díl částečně animované pohádky se mi líbil zrovna tak jako ten první. Jasně, už to nebylo takové překvapení, když jsem věděla, že kluci budou pištět, ale Alvin vždycky pobaví a navíc představuje typického puberťáka či rebela, Simon je „ten chytrej“ a Theodor je mazlík. Posledně jmenovaného mám asi nejraději, protože filmu dodává nejvíc citu a hezky ukazuje potřebu rodiny a toho všeho, co k tomu patří. Theodor je nejvíc dítě a oba starší bráškové to vědí a snaží se o něj pečovat.

Tentokrát se na scéně objeví ještě tři chipmunčí holky, které by taky chtěly být slavné a hlavně se seznámit s chipmunkama. Právě za tímto účelem jdou za Ianem, bývalým šéfem chipmunků. Kdo bude větší hudební star? Chipmunkové nebo čiperky?

Na ČSFD získala americká komedie z roku 2009 pouhých 44 %. Navíc jsem se tam dočetla, že Ross Bagdasarian mladší, jehož otec přišel s vánočním hitem The Chipmunk Song, trval na nahrávání čimpunčích hlasů původním způsobem, tedy zpomalením nahrávek na poloviční rychlost a následným znovu přehráním v běžné rychlosti. Pusťte si a užijte si super srandu.


P. S.: Už existuje i trojka a ta má na ČSFD 46 %. Chimpunkové a Chipettky si vyrazí užít prázdniny na luxusní výletní loď. Veškerá legrace ale končí ve chvíli, kdy ztroskotají na opuštěném ostrově, ze kterého, jak se zdá, není úniku.

Žádné komentáře: