pondělí 23. července 2012

7. den

Jedeme do Lysé Poľany, kde mají nádherné pohledy (bohužel poslední den pobytu mi to není moc platné), odkud jdeme do Polska. U wodospadu Siklawa se musíme hned několikrát vyfotit, protože je skutečně nádherný, a tak krásně fotogenický!

Následují dvě plesa Przedni Staw Polski a to druhé nevím. Potom se šíleně drápeme do kopce Swistowa Czuba. Abychom to neměli tak jednoduché, začne lehce krápat, takže člověk značně váhá, zda se má potit v pláštěnce, nebo raději zmokne. Několikrát zaduní hromy, jako když se sypou skály a pak se dá do vydatného deště. Abychom si nemohli stěžovat na nudu, změní se na chvíli v kroupy jako hrachy. Po vzoru ostatních se schováváme pod kosodřevinu. Počítám čas mezi bleskem a hromem a vychází mi, že bouřka je neustále minimálně jeden kilometr daleko. I když to mě příliš neuklidní. Dolů z kopce to máme k Morskiemu oku ještě celkem daleko.

Cesta dolů je stejně namáhavá jako nahoru. Navíc nás u chaty u plesa čekají nekonečné davy lidí. Naštěstí mezi nimi nějak proklouzneme a postupně jich začne ubývat. Na závěr nás čeká devítikilometrová cesta po silnici dolů a pak zpátky do Lysé Poľany a autobusem domů.

Žádné komentáře: