čtvrtek 13. července 2006

Příhoda na rádiu

Na internetu jsem si pustila rádio a slyšela jsem něco fakt dost dobrýho, o ten pocit se s vámi musím podělit. Na Vysočině (ale dělaj to i na jiných rádiích) si z lidí dělaj srandu a volaj jim za různým účelem. Obvykle se představí jako Kachlička. Tak tedy, tentokrát zavolali někam na městský úřad a stěžovali si, že na koupališti je draho. Kachlička se tvářil jako že je důchodce, který nemá dvacku na vstupný, a chtěl po nějakém pánovi, budu mu tu říkat třeba Jakub, aby měl zvýhodněné vstupné.

Tak tedy Kachlička mermomocí chtěl, aby mu dali slevu alespoň polovinu. Jakub mu přesně jak to má úředník udělat – mile, ale důrazně – vysvětlil, že on cenu vstupného změnit nemůže, ale že si jeho návrh poznamená a navrhne to na radě.

Malý háček byl v tom, že rada se koná od pondělka za týden. A jak říkal Kachlička, do té doby už bude ošklivě a on se teď nemůže jít koupat. Bylo znát, že Jakub neví, jak celou situaci uspokojivě vyřešit. Opravdu přesvědčivé bylo Kachličkovo bědování, že on až bude starej a bude mít malej důchod, taky bude mít problémy, když bude chtít jít na koupaliště atp.

Jakub udělal něco, co jsem rozhodně nečekala. Řekl Kachličkovi, ať se klidně vrátí na koupaliště, že tam zavolá a… teď přesně nevím, jak to formuloval, ale jasně z toho vyplynulo, že to za milého dědu zaplatí.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Aspon je vidět, když lidi někoho otravujou, tak dostanou, co chtějí, a jako vždy peníze vše vyřeší.

Anonymní řekl(a)...

Takhle bych to nebrala, spíš tak že pořád ještě existujou hodný lidi, který ti pomůžou, i když tě neznaj.

Anonymní řekl(a)...

No to je síce určite pravda, ale aj tak si myslím, že toto bol práve ten prvý prípad, ktorý spomínala Marta. Proste to toho úradníka už asi otravovalo a predsa kôli 10 korunám sa nebude stresovať s nejakým dedulom :)

Angelika řekl(a)...

Ondy: Nepřipadal mi, jako že ho to otravuje, spíš se fakt snažil pomoct. Ale kdoví, možná máte pravdu vy.

Angelika řekl(a)...

Ondy: Mohle přece normálně říct, že to nejde a nazdar, že má moc práce.