sobota 12. srpna 2017

Příprava do Norska

Druhá letní dovolená by měla probíhat právě teď. Naplánovala jsem si cestu do Norska s Alpinou. Vloni v Bulharsku se osvědčili, tak uvidíme... Přírodní perly západního Norska znějí lákavě. Vidět bychom měli fjordy, vodopády, ledovce... a já bych taky ráda nějaká klubíčka (příze na pletení). Měla by to být trojka, což znamená „středně náročný program, trasy se středním nebo vyšším převýšením, obvykle náročnější terén nebo ferraty náročnosti max. C nebo lehčí vícedenní přechody hor, celková délka denních túr obvykle 5–9 hodin“ (Zdroj: https://www.alpina.cz/t/narocnost).

Objektivní zhodnocení – nejsem připravená. Už před „prázdninama“ jsem si říkala, že bych se svou fyzičkou měla něco dělat. Nejen proto, že se mi zdá, že lehce tloustnu, ale taky proto, že se hrbím před počítačem a připadám si častěji unavenější než dříve. Jenže dokopat se chodit běhat se mi nepovedlo. Brrr, běh jsem nesnášela už od základky. Asi bych měla zvolit sport, který mě bude přitahovat a nebude znít jako sprosté slovo už předem.

Ani cvičení jsem moc nedala, protože v Rumunsku nebylo kdy, byla jsem unavená, nebo nebylo místo a pak po příjezdu jsem byla nějak nachlazená a taková přichcíplá, že už vůbec nepřipadalo v úvahu vydávat další energii.

Týden před odjezdem se to už sice zachránit nedá, ale aspoň trochu protáhnout svaly... a tak jsme v sobotu 5. 8. vyrazili do Hlinska v Čechách, abychom se podívali k prameni Sázavy. A odtud do Žďáru nad Sázavou. Mělo to být pětadvacet kilometrů.

Žádné komentáře: