pondělí 4. června 2007

Odpočinek po práci? Ale kdepak!

Začíná červen a zkouškové je v plném proudu. Už by byl pomalu nejvyšší čas zasednout za stůl s knížkou a se sešitem a pořádně se začít učit. Ale když se na mě podíváte, nic takového se neděje. Důvod je prostý: už mám skoro hotovo.

Od většiny známých stále slýchám: Jak se ti to povedlo? Cože, tobě už chybí jen jedna zkouška?! Jo, odpovídám s mírným úsměvem a možná se u toho trochu červenám. Člověk si pak pomalu začíná připadat jako šprt, ale přitom na udělání zkoušek žádné extra úsilí nevynaložil (srovnávám s předchozími obdobími). Trošku mi hrála do ruky náhoda a trošku znalosti. Rozhodně to není jen kvůli náhodě nebo jen kvůli znalostem. Tak chytrá opravdu nejsem, každý občas potřebuje trochu toho štěstíčka.

Většina lidí, kteří udělají zkoušky si jde užívat prázdnin. Jo, přesně tak jsem to udělala vloni i já. Na druhou stranu znám jen jednoho člověka, který obvykle končívá takhle brzo, u něj je to snad pravidlem a ten jde po zkouškách makat (nevím jak letos, ale vloni tomu tak tuším bylo) a letos se řídím jeho příkladem.

Jojojo, jsem blázen, minulý týden jsem ještě dělala zkoušku (pěkně hnusnou) a teďka už jdu zase do práce. Nepíšu to sem proto, abych se mohla pochlubit, jak jsem dobrá, že už mám skoro hotovo, že mi chybí jen jediný předmět, ale proto, že jdu makat zase po dlouhé době a jsem z toho patřičně nejistá a nervózní.

Maličko se bojím, že to nebudu umět. Že budu strašně pomalá, protože ještě nevím, kde jsou které kódy, že budou lidi netrpěliví a budou nadávat, že mi to tak trvá, že zase udělám spoustu přehmatů u ovoce nebo pečiva, které je téměř stejné, že... prostě se bojím, jaké to po takové době bude. Pokud si dobře vzpomínám, byla jsem tam naposledy v únoru. To je dost dlouhá doba na to, aby se mohlo změnit téměř všechno. Teď mě napadá, že už si nepamatuju heslo k pokladně... jů, to bude sranda. Tak mi držte pěsti, ať mi ten první den dobře dopadne. Když se mi to podaří, podělím se s vámi o všechny dnešní průšvihy.;-)

P. S.: Popravdě spíš doufám, že jich moc nebude.

Žádné komentáře: