neděle 23. září 2018

Mrzuté ráno se štrůdlem

Prší. Místo na burčák bych měla chuť spíš na svařák, bohužel nemám ani jeden. Nic se mi nechce dělat. Nejradši bych se zavrtala do pelíšku a četla Artemis. Na druhou stranu – proč to neudělat?

Nejspíš proto, že bych pak byla celý týden naštvaná, že jsem nenapsala nic nového na blog. 

Ke snídani máme štrůdl – nejsem jím kdovíjak nadšená, i když nevím, co mu chybí. Rozhodně ne cukr, hájím své včerejší dílko. Uvnitř nějaký je a hlavně jsou tam rozinky a ty jsou samý cukr. Prý že ne, že v nich moc cukru není. Dovolím si oponovat – hroznový cukr se dělá z hroznů právě proto, že jsou samý cukr. A pokud vím, tak holky, co blbnou s dietama, se rozinkám zdaleka vyhýbají. Myslím, že hodně kalorické jsou též banány. Protože žiju v pravěku, tj. bez internetu, nemohu si hned vygooglit, kolik cukru je v rozinkách. Naštěstí se to uvádí i na obalech a ten jsem ještě nevyhodila. Musím přiznat, že jsem sama překvapená – 73 % hrozinek tvoří cukr? Vau. Další sacharidy tvoří jenom 3 %. Takže až půjdete příště někam na hory, nebo sportovat a budete potřebovat energii, už víte, co si můžete vzít (a na rozdíl od čokolády se v teplu neroztečou).

Žádné komentáře: