čtvrtek 23. července 2020

Mám svý plány...

... zdaj se krásný. Vždycky když mě napadne tenhle začátek věty (v nadpisu), doplním si automaticky pokračování z písničky Životní od Support Lesbiens. Původně jsem chtěla jenom napsat na Facebook otázku: Taky si balíte na týdenní dovolenou oblečení v množství na tři týdny? 

Protože mi přišlo vážně absurdní, kolik jsem si toho nanosila na gauč v kuchyni, že si z toho vyberu a zkompletuji garderobu na týdenní dovolenou v Chorvatsku. Ale jak jsem to tak procházela, zjistila jsem, že množství vůbec neodpovídá tomu, co tam plánujeme dělat – totiž koupat se a válet u moře, kdežto já se tam chystám jak na císařský dvůr, kde dvakrát nesmím vyjít ve stejném oblečení, tedy pokud počítáme, že tam budu celých osm dní a máme zaplacenou polopenzi, potřebuji šestnáct kusů oděvu, nebo raději rovnou dvacet čtyři, abych i k moři nebo večer odcházela v něčem jiném. Ovšem takto jsou šestery šaty a dvě sukně vlastně moc.

Týden u moře jsme měli v plánu už od loňska. Vlastně jsme chtěli jet na delší dobu, protože už vloni jsme se shodli, že týden je málo. Jenže přítel nedostal víc dovolené, takže nám nezbylo, než se smířit s osmi dny. Vlastně i to bylo více, než jsme v tuto chvíli mohli čekat.

Však víte, všichni plaší s koroňáčem. 

Podle mě celkem nesmyslně, protože v Chorvatsku bylo denně méně nakažených než v ČR, takže čistě teoreticky mám výrazně větší pravděpodobnost, že něco chytnu v práci nebo cestou do ní (zvlášť, když jezdím MHD a pracuji v Praze), než v nějakém zapadákově v Chorvatsku. A to Sveti Filip i Jakov se svými 1 700 obyvateli určitě je. (zdroj počtu obyvatel: https://www.chorvatsko.cz/svdal/svfilip.html, též Wikipedie to uvádí jako počty z roku 2001 https://cs.wikipedia.org/wiki/Sveti_Filip_i_Jakov).

Žádné komentáře: