úterý 13. dubna 2021

Kdy se koza může cítit dotčeně

Dneska ráno se mi podařilo zklamat hned dvě zvířátka najednou. Nejprve Felixe, když jsem vyšla před dům, řekla mu ahoj na jeho vítání, ale místo toho, abych ho vzala do náručí a pomazlila se s ním, jsem odešla do chlívku za kozama. A co hůř, ani cestou zpátky domů jsem si nevzpomněla, že mu mám dojít nasypat granulky a dát vodu.

Druhým nepříjemně překvapeným zvířátkem byla zajisté Líza pepř-sůl. Za normálních okolností jsem panička, co si jí nijak zvlášť nevšímá, krmí a dává vodu. A pouští na dvůr. Případně chránila před Balounem, který napadal březí kozy, protože si chtěl nechat víc žrádla pro sebe. Ale teď ji – březí kozu těsně před porodem – už podruhé otravuji, aby se zvednula a někam šla, nebo se aspoň posunula. Včera se dalo domnívat, že to je nějaký omyl nebo tak, ale dnes už je to vyloženě drzost.

Lízu postavil přítel. Včera totiž ležela v mokru a byla celá špinavá od hovínek, protože se jí nechtělo vstávat a žrát z přidavačky a kompletně si sežrala podestýlku. Dneska sice nebyla v mokru, ale samozřejmě je potřeba pod ni přidat, když si pod sebe celou noc (odhaduji) kadí a čůrá.

Žádné komentáře: