Nějakou dobu mi trvalo, než jsem si to uvědomila. Nebo připustila. Proč by měl někdo milovat citrony? Jsou kyselé a v podstatě nejedlé.
Ale jde s nimi tolik kouzlit!
V květnu jsem upekla citronový koláč podle Kristýny Červínové.
V červnu jsem udělala citronovou marmeládu podle Blanky Milfaitové.
A na mém blogu o vaření najdete hned několik receptů, do kterých můžete citrony využít. Rozhodně doporučuju:
- klasickou zálivku na salát – pojmenovala jsem ji tak, protože jsme ji doma používali do všech možných zeleninových salátů. A já ji mám ráda. Je krásně vyvážená. I když poslední dobou (těhotenství) ji mám ráda i méně vyváženou na mamky styl a trochu kyselejší.
- nakládané citrony v soli – využijete například na špagety s nakládanými citrony (= uvaříte špagety, přidáte nakrájené citrony a můžete i nějaký sýr, abyste měli bílkoviny a něco zelného = pažitka, rýmovník, nebo červeného = naložená paprika, aby to mělo krásné barvy),
- kuře na citronech,
- likér limoncello má hned několik vlastních článků:
- citrónový koláč
Taky existuje citronový pepř, ale ten si nevyrábím, mám ho koupený. Citron se vám dále hodí do:
A teď mi řekněte, že to není trochu víc, než jste od něj čekali!
Žádné komentáře:
Okomentovat