pondělí 5. června 2006

Co se děje kolem mě 3?

Tak dneska jsem viděla něco, co se mi ještě nikdy jindy nepovedlo. A snad bych už asi ani nemusela. Byla jsem si nakoupit, a když jsem šla k zastávce, všimla jsem si docela divnýho kouře. Po chvíli jsem zjistila, že to není jen z obyčejný cigarety, ale že to právě na tý mojí zastávce (ale na druhý straně) hoří odpadkový koš.

Chvilku jsem na to koukala a přemýšlela, co by se dalo dělat. Uhasit to moc nešlo, protože jsem neměla vodu. Zavolat hasiče? Kvůli takovýmu málu? A hlavně bez telefonu taky nepřipadalo v úvahu.

Tak mě napadlo, že bych řekla paní v nedaleko stojícím stánku s novinami, že vedle ní hoří a dál ať se stará ona. Ale podle dosti rozmáchlé gestikulace babči stojící u okénka toho stánku, mi bylo jasné, že mě předběhla. Tak jsem to přestala řešit a čekala, co se bude dít.

Celkem dost mě překvapilo, že se nedělo absolutně nic. Jen pán, který seděl podezřele blízko, si odsedl. Možná byste čekali, že když nedaleko je dřevěný přístřešek pro cestující čekající na autobus a asi půl metru je dřevěná lavička, někdo něco udělá. Ale ne, asi to napadlo jen babču a mě. Paní ve stánku se jen došla podívat.

Jak to dopadlo? Z koše skoro nic nezbylo a já jen doufala, že hořící papíry nerozfouká vítr po okolí. Nenapadá mě, jak jinak by tenhle ohýnek mohl vzniknout, než odhozenou cigaretou. A možná byla dokonce toho pána, kterej tam dlouho seděl poblíž.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jo,takovy pozary asi vznikaji vetsinou odhozenou cigaretou,ale musim se priznat k malemu vytrznictvi,ze sme jednou - bylo to asi ve 3.tride s kamosem zapalili popelnicu...docela mazec!Taky sme pak byli vyklepani co se stane,ale nastesi to bylo v zime,tak to nekdo zahazel snehem jeste driv,nez se poradne rozhorela...ty jo,ja sem byl vul:)!
A ono to tak vetsinou byva,ze pokud to neni nikoho osobni vlastnictvi,tak je to lidem vetsinou putna se nejak starat...

Anonymní řekl(a)...

Tak to jste byli ještě malí. Horší je, že některý lidi dělaj takovýhle věci i teď.

Anonymní řekl(a)...

jj taky myslim ze kdyby to bylo te baby v tom kramku ... tak by jsi videla jak by litala a snazila se to nejak uhasit ... by klidne svolala nejakou gardu

jejda poky ... ty jsi byl grazlik??? ani se nedivim :-D