neděle 10. prosince 2006

Proč s sebou vždycky nosím korunu pro štěstí?

Hodně lidí věří na nějaké talismánky. Někdo nosí na krku amulet a jiný třeba v peněžence korunu. Jak jsem k ní přišla? Ále takovou normální cestou – zašla jsem kámošce koupit horkou čokoládu, korunu, kterou jsem jí chtěla vrátit, odmítla se slovy: „To si nech pro štěstí!“

V rámci blbnutí jsem odpověděla: „Nechám,“ a dala si ji do kapsy. Od té doby ji nosím s sebou.

Ale k věci. Včera jsem se rozhodla udělat takovej větší nákup – to víte, vánoční dárky. Počítala jsem si, kolik utratím, aby mi to vyšlo, protože už se mi párkrát stalo, že mi chyběl padesáťák nebo podobná částka. Ale to se mnou většinou byl někdo, kdo mě vytáhl z bryndy. Včera jsem nikoho takového s sebou neměla.

Věděla jsem, že můžu koupit něco za 10 Kč a vyjde mi to na tu pětistovku. A pak tam mám ještě nějaký drobný, kdybych se o trochu sekla.

Kamenem úrazu se staly pralinky, protože vím, že je kámoška zbožňuje, rozhodla jsem se je koupit. V těch drobných mám desku a ta dvoukačka tam snad bude! Byla, i dalš koruna, ale padesáťák mi chyběl. Ale vzpomněla jsem si, že v boční kapsičce občas tahám nějakou tu korunku pro štěstí, mimochodem o jedné jste tu už možná četli, na štěstí tam byla.

Tak takhle jsem přišla o korunku pro štěstí a jednu trapnou chvíli.:-)

Žádné komentáře: