pátek 21. října 2016

Co se mi zase vylíhlo v hlavě

Možná jste zaznamenali, že jsem podlehla kouzlu Stephenových šátků. Stačí se podívat na můj blog o tvorbě a nic vás nenechá na pochybách, když si všimnete, že jsem si od něj už dvakrát upletla Metalousedvakrát Exploration station a zatím jen jednou Daybreak, ačkoliv na druhý už mám taky nakoupené klubíky. A bude to trochu úlet... Tedy něžně sladěné barvičky – od smetanové po tmavě hnědou, ale kombinace lesklé a chlupaté příze inspirovaná DROPS šátkem Strawberry and Cream. Už mám návod i na Spectru a nově právě koupený a rozdělaný Stephenův Mystery KAL 2016.

První týden práce na něm už mám za sebou. A jen pro vysvětlení toho, co to vlastně je: KAL znamená společné pletení, čili výzvu k tomu, aby se co nejvíc lidí připojilo s pletením téže věci, což je super, protože se můžete různě podporovat, radit si, sdílet videa co a jak s obtížnými částmi a ukazovat svoje fotky, jak na tom právě jste.

mystery znamená, že vlastně nevíte, co pletete. Tedy v tomto případě – a pravděpodobně i u jiných tvůrců – se jedná o šátek, protože ten má výhodu, že vám vždycky padne a všichni ho budeme mít víceméně ve stejné velikosti (pokud autor nenavrhl dvě různé), ale vůbec netušíte jak bude vypadat. Zpravidla bývají i doporučeny konkrétní příze, nebo byste si měli vybrat něco velmi podobného, co je má přibližně stejně upletený vzorek = počet ok a řad na 10 cm x 10 cm, aby vám pak nevznikl minišáteček pro panenky, nebo megadeka, jak už se mi to také jednou povedlo právě s prvním Metalouse, jemuž ještě chybí pár posledních řad k dokončení.

S KALem mám trochu zpoždění, neboť ještě v neděli jsem pletla podle návodu z prvního týdne, ačkoliv oficiálně končil v pátek, kdy mi byl poslán nový návod na tento týden. A dnes mě bude v e-mailové schránce čekat další. Respektive bude tam odkaz na místo, odkud si ho mohu stáhnout. 

Žádné komentáře: