pátek 24. srpna 2018

Chicago (***)

Film, nebo spíš muzikál, s hvězdným obsazením: Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones a Richard Gere dostal šest Oskarů včetně Nejlepší film. Na ČSFD má 76 %. Začátek je pro mě trochu překvapivý – film začíná pěkně zostra. Mladá krásná něžná blondýnka Roxie (Zellweger) obdivuje kabaretní hvězdu Velmi (Zeta-Jones), která divoce tančí na pódiu. Sama by také chtěla vystupovat na jevišti, a tak je šťastná, když se potká s krásným Fredem, který jí slíbí, že se přimluví u svého známého manažera. Jenže jejich románek skončí jinak, než zamýšlela. Pobaví mě, když někdy v půlce filmu o tom zpívá a říká, že i pro Freda to bylo překvapivé.

Ve vězení se Roxie potká jak s Velmou, která ji zpočátku přehlíží, tak s Mámou, úplatnou vychovatelkou, která ženám pomáhá shánět nejrůznější věci. Například jim může pomoci s advokátem Billem Flynnem (Gere), který by mohl zabránit tomu, aby dostaly provaz, jak slibuje vládní žalobce. 

Je to trochu divné, jak se s vězenkyněmi nechává Bill všude fotit, aby byl na titulních stránkách novin a tak, ale jako advokát je zjevně úspěšný. Roxie musí sehrát takové menší divadýlko, aby zaujala veřejnost a přesvědčila ji o své nevinně. Akorát jejího manžela mi je líto.

Žádné komentáře: