pondělí 13. srpna 2018

Chorvatské písně

Večer jsem si všimla, že se venku něco děje. Uslyšela jsem hudbu a šla se podívat. Nějaký starší pán hrál na klávesy a žena zpívala. Hráli chorvatské písně prokládané anglickými. Poznala jsem písničku Ako voliš ovu ženu, kterou mám ve svých oblíbených písničkách (tuto od Zeljko Bebek ft. Oliver Dragojevic) a poslouchám je do zblbnutí při práci, která nevyžaduje žádné větší přemýšlení a taky pro relaxaci. Zpívala jsem si refrén, který znám velice dobře a zbytek si jakžtakž broukala:

Budi dobar joj u dobru 
budi hrabar kad je zlo 
budi zvijezda njenog neba 
to je ljubav to je to 

Budi dijete joj u krilu 
budi vojnik brani je 
budi kraj nje kad je tesko 
to je ljubav to je sve 

Mohla jsem se zbláznit, jak se mi chtělo tančit! 

A pak ještě hráli Šta mi, šta mi, ljube, 'očeš kázat šta mi, ljube, govoríš... myslím, že se jmenuje Šta mi, na to se musím podívat po návratu. Taky ji mám na svém seznamu! A to nemá ani dvacet písniček.

Později jsem si dodala odvahy a došla se zeptat, jestli neumějí a nemohou zahrát Ni'ko se ne smije kao ti (Klapa Kampanel), která je jedna z mých nejvíc top. Pán ji neznal a nevěděl, co myslím. Nevím, jestli jsem si troufla i zanotovat, ale když přišla zpěvačka, hned ji zabroukala. Však je to taky určitě chorvatský hit a možná i trapná odrhovačka, když to má v oblíbených na youtube tolik lidí. Zahrát ji ale nemohli.

V úterý pak hráli Još ne mogu pristat volit. Musím říkat, že ji mám taky na seznamu?

P. S.: Ta první byla Šta mi ljube oćeš kazat od Klapy Rišpet.

Žádné komentáře: