pátek 8. července 2016

Nenávidím kvóty

Konečně jsem doladila svůj dotazník, rozeslala pár lidem k pilotáži, sedla si s nimi nad ním a diskutovala, co je či není pochopitelné, jak to upravit a podobně. Samozřejmě jsem některé věci změnit nemohla. Když vycházíte ze zahraniční studie a chcete zachovat kvalitu použité metody, musíte toho co nejvíc nechat stejného. Dost na tom, že jste provedli překlad. 

Podařilo se mi sehnat spoustu kontaktů z databáze Amadeus a v případě potřeby mám zálusk ještě na další z Magnusu a nevím čeho ještě. Má to jeden háček... Seznam vám dovolí odeslat jen určité množství e-mailů. A já tak nějak nevím jaké. Takže se mi dvakrát krátce po sobě podařilo nechat si zablokovat schránku. 

Jenže tenhle problém není jen na Seznamu, Google má taky stanovenou určitou kvótu, kterou nesmíte překročit. Nevím, jestli vám to pak neodešle, nebo se taky zablokuje. 

Aspoň že starý školní účet mi jen odmítl další e-maily poslat a nezablokoval se taky. Trochu jsem se vyděsila, když jsem zjistila, že mi může být schránka podle smluvních podmínek Seznamu z 1. 2. 2015 za rozesílání hromaných mailů smazána.

Na helpdesku jsem se dozvěděla, že existují specializované e-mailingové programy, tak jsem si zkusila jeden pořídit: Email Marketing Pro. Je zdarma, vypadá intuitivně, ale nepodařilo se mi z něj dostat žádný výsledek. Ani sobě samé jsem nezvládla poslat mail, natož do něj přenést něco ze své databáze...

Žádné komentáře: