úterý 12. července 2016

Rozlučka se svobodou

Čeká mě první rozlučka se svobodou, a jelikož mám jinak spoustu práce a aktivit, jsem z toho svým způsobem nervózní – kdoví, kolikrát takovouhle věc ještě zažiju? Jasně, možná jednou budu mít vlastní, ale tohle je něco jiného, není předtím ta nervozita ze svatby a všechno to zařizování. Je to prostě jen zábava, naše ženská párty a tentokrát v trochu jiném stylu a s dalšíma, dosud neznámýma, ženskejma. Mohla by to být legrace.

Schválně jsem koukla na net, co se o tom kde píše a co nabízí specializované obchody. No, bída s nouzí. Pseudovtipná trička s nápisem „game over“, čelenka se závojem, škraboška nebo šerpa pro nevěstu – jako proč?

A úplně všechno s penisem: pouzdro na zapalovač, dva v čelence do vlasů (jako rohy), na začátku brčka, čokoládový, bonbónky v tomto sexy tvaru, svíčka, brýle s penisem místo nosu, tvořítko na led v tomto tvaru, nafukovací penis – balónek, paňák na řetízku s penisem uvnitř ... Kdo stojí na dámské jízdě o penis?

Když jsem přemýšlela, co je ještě úchylnější, ukázalo se, že existují také lízátka ve tvaru dámského přirození. To tedy vážně nevím, která nevěsta a družičky využijí... nebo zboží na stránce špatně umístili?

***

Rozlučka se svobodou patří k velmi starým svatebním zvykům. Dříve se se svobodou loučili spíše jenom muži, v dnešní době je běžné, že rozlučku se svobodou pořádají i ženy.

Bývalo zvykem, že se rozlučka odehrála v předvečer svatby. Běžné je, že žena a muž uspořádají loučení se svobodou zvlášť, ale nevylučují se ani společné oslavy, obzvlášť když mají snoubenci společné přátele.

Cílem loučení se svobodou je především se pobavit a pořádně odvázat. Častým doprovodným programem na takovém večírku proto bývá striptýz.

Mezi tradice patří, že nevěstinu rozlučku se svobodou organizuje svědkyně či družička a spolu s dalšími kamarádkami připraví pro svou přítelkyni překvapení nebo dárek.

Nadchl mě článek Pět nejoblíbenějších sexy her na rozlučku se svobodou – jen stručně, originál najdete ve zdrojích:
  • seznam otázek zodpoví ženich a na ty samé pak má hádat nevěsta ženichovi odpovědi.  Za každou špatnou odpověď se nevěsta napije svého oblíbeného drinku. 
  • Každá z účastnic rozlučky by měla koupit kalhotky v nevěstině velikosti. Čím víc sexy, nebo naopak střelenější, tím lepší. Kupte však takové, které se líbí vám, nemusí odpovídat nevěstině stylu. Úkolem nevěsty je potom kalhotky rozbalit a hádat, které jsou od které kamarádky a proč.
  • hledání pokladů je v podstatě šifrovačka (o té si můžete přečíst v článku Po škole), akorát vždy s malým dárkem,
  • Dámy sedí kolem stolu, před sebou mají svůj oblíbený drink. Každá z nich postupně vymyslí větu, která začíná: „Nikdy jsem ne…“, například „Nikdy jsem nešla na party bez kalhotek“. Všechny družičky, které někdy vyrazily na party naostro, se musí napít.
Sororessa na svém blogu popisuje, jak se taková rozlučka se svobodou organizuje.

A pár zdrojů, které jsem využila:
http://www.partykostym.cz/121-pro-nevestu-a-druzicky-rozlucka-se-svobodou
http://www.svatba.cz/magazin-svatebni-inspirace/tema/rozlucka-se-svobodou
http://www.vse-o-svatbe.cz/organizace-svatby/pet-nejoblibenejsich-sexy-her-na-rozlucku-se-svobodou/

Žádné komentáře: