sobota 20. června 2020

Sherlock Holmes a případ hedvábné punčochy (***)

Na dnešní den jsem měla jasný plán: šít! Co chodím zase do práce, nedaří se mi najít si na šití dostatek času. A tak jsem se chtěla podívat na youtube na videjko, které jsem někdy nedávno zahlédla, a podle něj si ušít sukni. Jenže ouha. Asi jsem si ho neuložila mezi ta, co si chci zhlédnout později. 

A tak jsem si pustila film o Sherlocku Holmesovi, když jsem na něj při prohledávání seznamu narazila. Sherlock Holmes a případ hedvábné punčochy mi není znám. A k tomu jsem si samozřejmě vzala pletení. Potřebuji uvolnit jehlice před plánovaným Tour de Fleece. A navíc se zdá, že svetřík ještě unosím.

P. S.: Kozy jsou výjimečně zalezlé a nezlobí, protože prší. Zato ráno snad hodinu štěkaly perličky, protože přeletěly plot, před deštěm se schovaly ke kozám do chlívku a asi se jim tam už nelíbilo.

A teď ta recenze k filmu. Nacházíme se v době, kdy se Watson asi relativně čerstvě odstěhoval od Sherlocka a ten začal brát opium, protože se strašně nudí. Holmes: „Tohle je svobodná země. Lidé mají právo mi psát a já mám právo to nečíst.“ Lidem z dobrých rodin se ztrácí dcery a jsou si podivuhodně podobné.  Teď jde o to, co je spojuje, kdo je vrah a jak mu to dokázat.

Sherlock: „Já mám za to že, cestování spoutává mysl. Ostatně je nejlepší, když nikam nejedu. Působí to nezdravé oživení ve zločineckých vrstvách.“

Film je pěkný, dávám tři hvězdičky. Stojí za to ho vidět. Pan Holmes se chová, jak jsme zvyklí z knihy. 

Žádné komentáře: