úterý 9. května 2023

Košile ze skříně

Jak se tak občas člověk hrabe ve skříních starého baráku, nachází sem tam různé věci. Třeba tuhle flanelovou košili ještě s cedulkou. Těžko říct pro koho byla určena (asi dědu manžela), ale každopádně ji nikdy nenosil. Kdo ví, jestli ji vůbec viděl.

Košile ze skříně

Srandovní je, že dneska je to zase moderní. Nebo alespoň chvíli bylo, když s podobnými košilemi přišel náš nový prezident. Což mi připomíná, že jsem slyšela, jak někdo z reklamky povídá, že když chcete udělat českého politika oblíbeného, navlíknete mu svetr, aby vypadal lidově. Na Slovensku mu dáte černý brejle, sáčko a všechno možný drahý, aby vypadal jako mafián. Co je na tom pravdy, nevím, protože nesleduji ani českou politickou scénu, natož slovenskou. Ale Pavlovy košile pronikly i ke mně.

Zde za pozornost rozhodně stojí i dřevěná prkenná podlaha s původní šedou barvou přemalovanou žlutou (okrovou?), která se postupně zase někde vyšoupala zpět na šedou. Bohužel tahle kráska, která by stačila na většině míst jen přebrousit, nejspíš půjde z domu, protože uvažujeme o podlahovém topení.

Žádné komentáře: