neděle 5. listopadu 2023

Až do Aše

Rozhodli jsme se jet do Aše, kde jsem měla poznamenané muzeum. Opravdu se dalo do deště a my byli rádi, že jsme v autě. Zaparkovali jsme před muzeem a já si rychle vyfotila kostel sv. Mikuláše, který byl zbudován v 1867–1871 v pseudorenesančním stylu K. Wiedermannem z Františkových Lázní. Věž má úctyhodných 48 metrů. (zdroj: Mapy.cz)

Kostel sv. Mikuláše v Aši

Vyfotila jsem si i muzeum, které vypadá jako zámeček, což není nic divného vzhledem k tomu, že to byl zámeček, který do dnešní podoby nechal přestavět Eduard Klaubert v roce 1892. Po roce 1945 byl znárodněn. (zdroj: Mapy.cz) Líbí se mi jak je žluťoučký. Už jsme si na tenhle styl ve Františkových Lázních dost zvykli.

Textilní muzeum v zámku

Kolem zdi jsou rozestavěny náhrobní kameny, ale vzhledem k dešti a omezenému času do večeře jsme si je neprohlíželi a vyrazili jsme rovnou dovnitř. Pán prodávající lístky nás ale zaskočil informací, že mají otevřeno už jen deset minut – do dvou. Byli jsme z toho překvapení a znechucení, protože jsme někde na internetu vyčetli, že mají normálně do pěti. Co teď?

Žádné komentáře: