čtvrtek 2. listopadu 2023

Předlázeňské stonání

Po 30. října
Večer je mi líp. Nemůžu se odtrhnout od čtení, i když jsem se mu věnovala už tolik hodin. A přitom je to moje neoblíbená část – James láká Bellu do pasti. Ano, ano, čtu Půlnoční slunce (viz zde), knihu, kterou mi půjčila kolegyňka z práce. 

Út 31. října
Trochu se mi vrací smysl pro humor a přemýšlím o lázeňském článku na blog: 

Prohlídka u doktora 
Inhalace bylinkových výparů 
Pitný režim 
Pohodové dny s knížkou pro teenagery ve velké posteli 
Pěkný film 
A trocha pletení halloweenských ponožek… 

… tak nějak může vypadat pobyt v lázních. Nebo doma s Covidem. Záměr byl to první, realita to druhé. A ke všemu jsem tu knížku už dočetla.

Pá 3. listopadu
Dneska to byly fofry. Nejprve jsem došla k doktorce a zjistila, že jsem negativní. Jupí! Napsala mi ještě na měsíc vitamin B12 (v lékárně mě trochu překvapilo, kolik stojí, snad čtyři stovky). A já si k němu pak přikoupila kyselinu listovou, protože v příbalovém letáku (ano, čtu ho vždy) psali, že to má lepší účinky spolu.

Potom jsem jela s tchánem k veterináři. Došlo mi, jak to zní, ale připadá mi to legrační, takže to tak nechám. Jeli jsme tam sice spolu, ale s fenkou. Doktor ji chválil, jaká je hodná a šikovná, že jiní už ve dveřích vrčí a štěkají. Ona mi jenom dávala packu a potřebovala pro uklidnění hladit. Dnes se jí sice vůbec nic nedělo a nedělalo, ale při minulých návštěvách dostala injekci a dokonce jí brali krev z tlapičky. 

Podle testů má všechny orgány v pořádku a to její svědění nejspíš bude alergie, protože má zvýšenou citlivost na všechna kousnutí. Dostala jsem pro ni prášek proti parazitům a ještě další antibiotika, aby se jí do ranek, které si vykusuje, nedostala infekce. Nemělo by se jednat o duševní strádání, protože to by si kousala nebo lízala jen jedno místo, ani o potravinovou alergii, protože to by kromě svědění měla ještě průjem nebo blinkala.

Když jsem odcházela, doktor mi otevřel dveře a stoupl si před jiné psy v čekárně. Ale Princezna o ně vůbec nejevila zájem. Jak se sám smál, nekoukala napravo nalevo, ale hlavně honem honem ke dveřím a pryč. Do auta už si naskočila spokojeně.

Žádné komentáře: