sobota 30. března 2024

Veselé Velikonoce!

Dneska jsem si zase hrála s AI. Snažila jsem se ho přesvědčit, aby mi vygeneroval „veselý velikonoční obrázek, chtěla bych tam kočičky (jívu...“ Omylem jsem stiskla enter. ;-) Asi je vám jasné, co jsem dostala!

Velikonoční kočičky

Rozšířila jsem a opravila zadání, že to mají být rozkvetlé větvičky vrby jívy (= kočičky), rozkvetlý zlatý déšť, zajíček a vajíčka. Nepomohlo, když jsem uvedla obě rostliny v latině ani angličtině. Možná byla chyba v tom, že jsem se dál doptávala ve stejném okně. 

Některé výsledky byly překvapivě pěkné, ale zároveň nevím, co ho vedlo k některým doplňkům. Zdá se, že AI má větší fantazii než já.

Trochu divoké Velikonoce

Hned mám chuť na čaj, i text je správně... počkat, kolik má zajíc uší?

Kde se vzal u Velikonoc zlatý robot? ;-)

Děkuji ti, ráda bych ještě jiný, trochu decentnější: zátiší na stole s jívou nebo zlatým deštěm, zajíčkem a velikonočními vajíčky.“ – Prohlídla jsem si vygenerované obrázky a pak mu řekla, že jsme se moc nepochopili a že bych byla ráda, kdyby to opravil. Nestalo se, i když se omlouval. 

Tekuté zlato? :-)

Tohle už Velikonoce připomíná víc než roboti a Budhové.

Mohl bys mi udělat zátiší na stole s vázou s větvičkami s plstnatými květy Salix caprea, a větvičkami Laburnum anagyroides a jinou vázou s tulipány, vpředu misku s velikonočními vajíčky a zajíčka, prosím


To si plete jívu a lva? Nebo to mělo být kotě? Ale já už kočičky vypustila.

Později jsem dala pokyn v angličtině a v samostatném okně a omezila jsem se na vázu s kočičkama, tedy větvičkami vrby jívy, a miskou vajec. To dopadlo velmi dobře a dokonce se AI vzdalo zlata, zářivých barev, duhy a dalších roztomilých (ale trošku přeplácaných) věcí.

Kočičky ve váze

Snad bych ani nepoznala, že se jedná o obrázek vytvořený umělou inteligencí. Dostala jsem samozřejmě hned čtyři, ale jsou si víceméně dost podobné, tak vám je tu už nebudu prezentovat.

Co vám budu povídat, zase jsem hrátkami s AI Microsoft Copilot zabila celé sobotní dopoledne, a nakonec jsem z něj stejně nedostala dvě vázy: jednu s tulipány a druhou s vrbou jívou. Obojí mi nedá! Ale odpoledne půjdu ven, protože je krásně slunečno a teplo.

Než se s tím líp naučím, musí to stačit i vám.

Tulipány a mísa s vejci

Veselé Velikonoce!

Žádné komentáře: