úterý 15. října 2013

Buď odvážná

A teď moje vlastní pozorování. Na základě knihy Vzorec štěstí aneb Jak vznikají dobré pocity jsem se rozhodla pro nové říjnové předsevzetí – zkusit něco nového. Proč? Hlavní důvody jsou dva – jednak je to dobré pro mozek, a jednak jsem si vzpomněla na Projekt štěstí a předsevzetí Rozšiř si obzory a na to, že zkusit něco nového je téměř vždy zárukou štěstí. Když to náhodou nevyjde, máte aspoň radost z toho, že jste to zkusili. A třetí důvod s tím souvisí – čím víc nových netradičních věcí vyzkoušíte, tím více si začnete věřit. Pro své okolí se stanete zajímavějšími, protože víte a znáte více věcí, máte více témat k hovoru a zároveň jste odvážnější. Zkusili jste toho už dost, abyste věděli, že neúspěch není žádná tragédie.

Ačkoliv jsem chtěla každý týden zkusit něco nového, vypadá to tak, že to je snad jediné předsevzetí, které se mi opravdu daří dodržovat, a navíc denně. Někdy je to spíš náhoda, jako když opravují dámské záchody, a tak si dojdu na pánský, i když ještě pře týdnem bych radši ušla kilometr chodbou, než bych riskovala, že se tam na mě bude dobývat nějaký kolega.

Minulý týden jsem poprvé vyzkoušela péct v plynové troubě. Nejdřív rybu a pak nějaké tyčinky. Jasně, když bude nejhůř, budu podle tohoto předsevzetí zkoušet různá koření, čaje a recepty. Taky možnost, ne? :-) I tak mě to určitým způsobem obohatí. Nebo aspoň můj jídelníček. Jen se přiznejte, kolik znáte druhů koření a kolikrát jste ho použili. Třeba takový estragon. Fakt pěkně voní, ale co se s ním dá udělat?

Zpátky k tyčinkám – byly fakt trochu divný, ale určitě mají spoustu energie, a když ten recept trochu upravím, budou zajisté dobré. Ještě jsem zkusila prát v pračce, kterou máme na privátě – nevěděla jsem, jak do ní tím zpropadeným kohoutkem dostat vodu. A nakonec se žádná katastrofa nekonala a k tomu mám vypráno! :-)

Na nádraží jsem si zkusila lístek koupený přes internet vytisknout v automatu a ukázalo se, že i to je dost v pohodě a dá se tak snadno a jednoduše obejít protivná fronta. A včera jsem si v Dobré čajovně poprvé dala hommos, který mi kolega už dlouho dlouho doporučoval. A je to vážně celkem dobré. Ne, že bych po tom kdovíjak šílela, ale je to příjemná nová zkušenost. A co vyzkouším příště?


Pozn.: 18. 10. 2013 vyšel na Šťastném blogu článek 13 bobříků odvahy pro každý den. Dobrá shoda okolností, že? :-)

Žádné komentáře: