úterý 11. února 2014

Zimní olympiáda v Soči je blbost

Olympiáda mě vůbec nezajímá. Ani zimní, ani letní. Proto pak vždycky ve hře Evropa nebo Česko dost bojuju z otázkami z oblasti Sport. Je mi totiž srdečně jedno, jaké hry se tam hrají, jaká mají pravidla a kdo v nich před sto lety zvítězil. Teď trochu kecám, protože první zimní olympiáda byla teprve před devadesáti lety. Bylo to v roce 1924 (ať to nemusíte počítat) ve francouzském městě Chamonix.

Z legrace říkám, že zimní olympiádu bojkotuju. Opovrhuju sledováním spousty vyhozených peněz kvůli nesmyslům. Je to jen sport. Sranda, zábava. Řešíme ekologické problémy, oteplování a nevím co všechno a klidně si postavíme nejdražší stadion, který pak nebude mít využití. A o lidských právech v téhle zemi a všech těch věcech, co tam byly raději ani nemluvím. Copak jsem jediná, kdo to vidí?

Našim sportovcům fandím, ale byla bych radši, kdyby byla Česká republika známá nebo slavná či získala nějakou tu medaili v jiných oblastech než je sport. V něčem záslužnějším a důležitějším pro lidstvo. Třeba kdyby byli Češi známí tím, že neplýtvají přírodními zdroji. Že z mála (lidi, peníze atd.) dokáží udělat hodně (kvalitu výrobků, služeb…).

Myslela jsem si, že se můj názor nebude spoustě lidí líbit, ale když jsem slyšela o těch pejscích a uviděla článek na Reflexu, jsem ráda, že něčím tak špatným neopovrhuju sama. Jen by to chtělo ještě nějakou pořádnou akci. Ať už se tohle víckrát neopakuje.

Žádné komentáře: