středa 8. dubna 2020

Tři měsíce na zrní

Takhle to přišlo
Když jsem vloni vymýšlela Mikuláše pro přítele (jojo, potrpím si na dárečky – a taky je ráda dávám), sáhla jsem po relativní jistotě: něco k zakousnutí od firmy Mixit. Rovnou jsem vzala i nějakou mňamku pro sebe a ostatní členy rodiny k Vánocům. A pak i k lednovým narozkám pro kámošku, protože cvičí a hubne a zdravá snídaně ji potěší i prospěje. 

A jelikož sama občas nestihnu snídat, pořídila jsem i něco pro sebe. A pak mě napadlo, že by mohla být legrace psát si recenze na to, co mi chutnalo a co mě zase tak moc nezaujalo. Takže kdybyste měli chuť se na ně podívat, najdete je na blogu Angelika vaří. (Jojo, vím, že ten název není úplně přesný. Zejména v tomto případě.)


Po rozbalení s dopisem
Nakonec se to zvrtlo a pořídila jsem si tříměsíční členství v Mixitklubu. Nebylo to špatné a moc jsem se těšila na překvapivé balíčky, které by měly obsahovat něco extra.

Trochu se mi to nepovedlo, nebo spíš jsem to nedomyslela a někdy jsem si zároveň s balíčkem (dopravu máte zdarma) doobjednala nějakou specialitku a teprve potom jsem ji obdržela v mixu, takže najednou jsem ji měla dvakrát. Naštěstí ve všech třech případech mi to naprosto vyhovovalo. Jenom je potřeba myslet na to, že vám v daném měsíci přijde mix na ten měsíc, ne dopředu. Takže březnový mix dostanete opravdu v březnu, a tudíž není vhodné si k němu objednávat březnovou novinku, protože ji nejspíš budete mít uvnitř. 

V únoru mě navíc lehce zklamalo, že se v balíčku nenacházel žádný speciální mix, který by jinak nebyl v prodeji. Ano, máte pravdu, objednala jsem si ty balíčky proto, abych měla něco extra. Baví mě být VIP. ;-)

A protože jsem pořád nestíhala a nestíhala, dostala jsem se k nafocení až u posledního (tedy březnového) balíčku. Abyste z toho taky něco měli, že? 

Už jen jedlý obsah
Musím říct, že mi byly moc příjemné dopisy, které vysvětlovaly, co se v balíčku nachází, a dávaly mu takový punc jedinečnosti. Jako že ten balíček někdo dělal s láskou přímo pro vás. Hýčkaný zákazník, to jsem ráda. A v dnešní době je to skoro bych řekla i nutnost. A samozřejmě mít kvalitní produkt. Mixit je podle mě docela drahý (srovnejte s obchody), ale je fakticky dobrý, působí na mě jako vyvážená směs (píší, kolik je tam bílkovin, tuku apod.) a leckdy mají i docela zajímavé ingredience. Některé sestavují známí lidé, třeba jednomu kámošovi lezci po skalách jsem posílala reklamu na ten, který vytvářel Adam Ondra. Mělo by v něm být hodně proteinu. A tak jsem ho zároveň koupila příteli, protože teď dost cvičí (a tajně doufám, že mu budu moci ujídat, když teď „tolik“ běhám, ale o tom více v pátek) a to se prý má jíst více bílkovin kvůli svalům (a v tomhle mixu jich je 29 % díky syrovátkovému proteinovému koncentrátu a taky je tam dost čokolády, takže mu to bude zaručeně chutnat).

V balíčku se nachází vždy dvě müsli, což je na měsíc celkem málo, když to chcete zodpovědně snídat každý den. Pravda, leckdy si mlsnu i ke svačině v práci. Zejména odpoledne. Na druhou stranu jsem ráda, že svačím a neláduji se pak tak velkými večeřemi. Pak je tam vždy něco dalšího zajímavého: mrazem sušené ovoce (třeba teď višně a broskve, které takhle miluju), oříšky v čokoládě, mixitka nebo nějaká kaše. Zkrátka něco na ochutnání z jejich produkce, co byste si třeba ani sami nekoupili. Pokud Mixit neznáte, je tohle asi nejlepší varianta. Pokud už jste zběhlejší, dokážete podle mě sami lépe posoudit, na co chuť máte a na co nikoliv.

Žádné komentáře: