úterý 14. dubna 2020

Jarní stromečky

Přechodné ubytování stromků v předsíni
(28. 3. 2020)
V minulém článku Naše stromečky jsem psala, že jsme si na podzim pořídili čtyři stromečky a tři nám někdo zlikvidoval – neměl to moc složité vzhledem k tomu, že stojí u pole a ne na naší zahradě. Zasadili jsme je tam proto, aby je nesežraly kozy, které stromkům s oblibou okusují kůru, a už se jim před lety takhle podařilo pár i relativně vzrostlých zlikvidovat. Takže je zničilo něco jiného. Já podezřívám člověka, ale teoreticky to mohl být taky zajíc nebo vysoká zvěř.

Dřín a fíkus
(24. 3. 2020)
A tak jsme si teď na jaře koupili nové. Moruši, dva rakytníky a fíkovník. 

Díky Babišovi bylo otevřeno zahradnictví, ačkoliv jiné (smysluplnější obchody) musely být zavřené. No, nám se to zrovna celkem hodilo. Paní nám dokonce poradila, že bychom stromky měli vysadit až za pár dní, až bude tepleji. A tak jsme čekali a čekali, až se nám v lehce prosklené předsíni začaly spokojeně zabydlovat. Říkali jsme si ale, že na Velikonoce už půjdou ven. 


Dřín a fíkovník by měli zůstat u nás na zahradě. Chudáčky rakytníky a moruši mám v plánu vyšoupnout ven, kde je víc slunce. Ale taky větrno.


P. S.1: Doporučuji si všimnout rozdílů, které jsou patrné zejména u moruše, dřínu a fíkovníku.


Fíkus a dřín (zleva 28. 3. 2020)

I moruše už má pupeny (28. 3. 2020)

Rakytník detail (28. 3. 2020)
P. S.2: Fíkovník a moruše už jsou venku. Měli jsme o ně strach, když hlásili na pondělí kroupy, a tak jsme rakytníky zatím ven nesázeli. Čekáme, co bude. Nakonec ani nepršelo. Ale zima celkem je. Moruši jsme dali ven teprve v neděli a už něco ochutnalo kousek horního listu. Potvory zvířata! (A kozy v tom tentokrát nejsou.)

Žádné komentáře: