sobota 11. dubna 2020

Co mi pije krev?

Kdo sledujete blog aspoň jakžtakž pravidelně, nebo jste se mrkli jednou za čas, možná jste si všimli článků Otázky 1, 2, 3, 4, kam jsem psala různé otázky, které mě napadly a na něž bych ráda znala odpověď. Některé jsou větší a některé jenom takové malé blbostičky. 

Když mohu mít samostatné články na otázky, napadlo mě, že by se hodil i článek (v horším případě s několika pokračováními) o tom, co mě štve. Existuje i kniha 1000 věcí, co mě serou, ale do něčeho takového se nechci pouštět – minule jsem měla problém vymyslet i stovku věcí, co mi dělá radost, aby se tam pořád neopakovalo to samé. 

Ale s tou rouškovou/karanténovou šíleností už se to vážně nedá vydržet... Takže jen tak namátkou bez pořadí.
  • Řeči, jak vláda zvládá pandemii. Čísla nakažených klesají. Pochopitelně, když všichni trčí doma a ti, co to mohli chytit v práci, když tam ještě chodili, by už měli být odhalení. A přitom hned pod tím na vás bliká článek „V Číně znatelně přibylo nakažených. Denní statistika se blíží stovce“, který až příliš jasně říká, co nastane, až se nouzový stav uvolní. Překvapení! Znova se zvedne počet nakažených, pokud si ze samé euforie přestaneme dávat pozor.
  • Jak se všichni prsí ekologií, tváří se důležitě a pak najednou úplně zapomenou, že máme nedostatek vody, že se všude budou válet plasty a tak dál.
  • Bordel v tom, zda se smí jezdit na výlety. Mělo se chodit jenom do práce, ne? A do přírody? Najednou se nám kolem domu toulá spousta turistů.
  • Udavačství a nenávist k nemocným. Všichni vědí, že chlapi umírají i na rýmičku a dělají si z toho srandu. Tolerují to. A když pak máte někoho, kdo je opravdu nemocný a trápí se vysokými horečkami a bolestmi, nejspíš má i strach, zda to přežije a aby někoho nenakazil, tak div, že by lidi nevyvraždili pro jistotu celou vesnici nakaženou „morem“.
  • roušky – Hodilo by se i do otázek: Dává smysl nosit roušku? Opravdu to někoho chrání? Kromě psychiky jedinců, kteří věří, že to má nějaký vliv. A pardón byznysu výrobců roušek, i když se na tom třeba neobohatí, aspoň prodávají. ... Z toho jasně plyne, že jsem odpůrce roušek, který si myslí, že jsou k ničemu. V tomto mě utvrzuje i vláda, když dovolí, aby někteří (malé děti) roušky nenosili, protože se jim v tom špatně dýchá. To přece není důvod. A především důchodcům, astmatikům a sportovcům se v tom také špatně dýchá. Zde nová změna – ani sportovci nemusí nosit roušky, když jsou dostatečně daleko od sebe? A jaký je rozdíl mezi tím, jestli jdu, nebo běhám v lese? Zde najdete nějaké další (už spíš neaktuální) moje rouškové články:
  • Ještě k rouškám: videa v rouškách. Přes kameru nikoho nenakazíte, tak proč se chováte jak paka? Já se na video taky nedívám v roušce, nejsem debil. 

Žádné komentáře: