úterý 22. listopadu 2022

Koza Líza má bebí

Zavázaná noha

Hnědá Líza je ta víc plachá a řekněme tím pádem hodnější. Nicméně se psem má střety výhradně ona. Tentokrát je v tom ale fenka nevinně. 

Manžel měl někam zrovna jet a ještě na poslední chvíli krmil zvířátka, když tu jsem si všimla, že hnědá Líza se nějak divně klátí. Připadalo mi, že trochu kulhá. Ale co krok, tím rychleji se to zhoršovalo. Než se dobelhala k plotu, u kterého jsem stála, už se pohybovala spíš hlavou (krkem) a hopkala po jedné zadní noze, druhou se snažila držet zvednutou. Řekla jsem to manželovi, protože se vyzná. Bývalý zootechnik s pětiletou praxí, ne? ;-)

Zkušeným okem jí mrkl na levou nožičku, ale nic tam neměla vraženého, jak jsem se domnívala. Došel si pro kleště a ostříhal jí pazneht, který se nějak vydul, no a pod ním byla bublina, která to všechno způsobila. Koze se celý zásah moc nelíbil, ale celkem pokojně stála, i když jsem ji pro jistotu držela. Ještě jí to pak zavázal a bylo to. Vydrželo jí to asi tak den, ale už zase spokojeně hopká a tlačí se, když jim nesu seno.

Koza se zavázanou nohou a výrazem: mám prázdnou misku

Žádné komentáře: