úterý 29. listopadu 2022

Růžičková kapusta

Ať koukám, jak koukám, nemůžu najít žádné svoje články o růžičkové kapustě. Je možné, že jsem o ní vážně ještě nepsala? 

Nebo jenom blbě hledám?

Zasadili jsme ji hnedka na jaře, a protože roste šíleně dlouho, ještě jsme ji nesklidili. V létě jsme dost bojovali s molicemi a hlavně s jejich housenkami, nebo housenkami bělásků, kteří nám požírali listy. Už jsme se skoro smířili s tím, že nebudeme mít žádnou úrodu, ale jak se zdá, všechno nakonec dobře dopadlo. 

Možná že jsme měli vrchní listy zaštipovat nebo otrhávat, jak se píše různě v literatuře, ale vzhledem k tomu, že spodní listy dostávaly zabrat od škůdců, proti kterým jsme se snažili s větším či menším úspěchem používat kopřivovou jíchu, česnekový či mýdlový postřik, úplně marného lepíka, na který se sice nemá chytit užitečný hmyz, ale ty potvory bílý jsme na něm taky nenašli.

Růžičková kapusta 5. 11. 2022

A kromě spodních prokousaných (dírkovaných) listů, můžete vidět, že některé kompletně chybí. To, když jsme byli na dovolené, někomu nejspíš utekly kozy. Naše kozy. Ostatně na tom ani není nic divného, jsou chytré a vynalézavé a Hektor přišel na to, že když nějakou dobu dloube rohy do dveří, hřebík, kterým jsou zvenku zajištěné, povolí. Už jsme tam dali gumičku a má smůlu. ;-)

Žádné komentáře: