Přišel čas to přiznat. Miluju Florentýnu. Ne jen její recepty, které můžete najít hned v několika jejích knihách, ale i její články a celkově způsob vyjadřování. Poučuje, vysvětluje a ukazuje s takovou laskavostí, že to vůbec nezní jako poučování. Vlastně je docela zábava její recepty a zkušenosti i číst z pohledu slohového
A co jsem podle ní vyzkoušela a nadchlo mě to?
- Kuřecí křídla, kde vám vysvětlí, jak je správně naporcovat a použít, aby se vám celá upekla a přitom část nespálila.
- Rajčatovou polévku, kterou si od té doby pořád dělám. A mám ji náramně ráda.
- Teplý čočkový salát s pečenou dýní a balkánským sýrem měla před časem v časopise ČD pro Vás.
- Aktuálně mám největší radost ze svatomartinských rohlíčků, které jsem pekla do práce na sv. Martina, protože se tam tak nějak střídáme a občas něco přineseme. Byly tak luxusně jemné a hebké. Jsou lepší než jen kynuté od babičky díky triku s překládáním. Prostě musíte upéct a ochutnat. Slovy to popsat nejde. Překvapivě byly famózní i druhý a třetí den, ne jen teplé.
Chutnali mnohem líp, než vypadaly ;-) |
Zareagovala srdíčky v komentáři.
Hledání receptu nyní začínám zadáním suroviny nebo požadovaného jídla do Googlu a za to napíšu Florentýna. A čekám, jestli z toho něco bude. ;-) Jediné, co mě trochu mrzí, že jsem nenašla žádné recepty na husy, krůty a kozy, které chováme. A ani na divočinu. Nějaký vychytaný recept na bažanta by se taky hodil.
A jen na okraj poznamenám, že mám v knihovně objednanou Vánoční kuchařku pro dceru!
Žádné komentáře:
Okomentovat