úterý 25. dubna 2023

Podlaha v kuchyni

Už jsem zmínila, že plánujeme rekonstrukci?

Jednou z uvažovaných možností je dlažba v kuchyni. Trochu se toho bojím, protože i když plánujeme podlahovku, mohlo by to být celé léto nepříjemně studené. A co když mi spadne hrnec? Nerozbijí se dlaždice?

Dlažba do kuchyně
Protože jsme zatím ve fázi snění, byli jsme se podívat po pár krámech pro trošku inspirace, aby člověk věděl, jaké jsou dnes vůbec možnosti. 

V tuto chvíli máme na podlaze trochu hrubé lino, které evidentně vydrží kde co, i když občasná jiskřička z kamen ho právě nepotěšila a už je to na něm vidět. Mimochodem to je taky jeden z důvodů, proč se mi nechce pořizovat lino, plovoučku, vinyl a všechny tyhle hořlavé či spálitelné materiály. Tak nějak s nadějí očekávám, že dlažbě by byl nějaký ten uhlík úplně fuk. 

Ještě bych mohla dodat, že hrubé lino chytá docela obstojně prach, špínu, vlasy a psí chlupy, takže vždy spotřebuji značné množství vody, abych ho uvedla do stavu, který si troufám nazvat čistým. A to i přesto, že jsem předtím doma nechala řádit vysavač.

Jelikož jsou pod tímto hrubým linem dlaždice, které jsou nějak přidělané na navezené škváře (nebo je zrovna pod kuchyní i beton a sklep?), tak je podlaha taky parádně křivá. 

Od rekonstrukce si slibuji rovnou podlahu, kterou bude snadnější udržovat čistou, což je v kuchyni vždycky největší oříšek. A bude-li tam dlažba jako ta nahoře, budu mít pocit, že jsem na zámku nebo v kostele. Obě představy se mi líbí, protože jsou to tak trochu posvátná místa.

Žádné komentáře: