sobota 1. dubna 2023

Blíží se Velikonoce

Už je to zase tady – Velikonoce. Nevím, jak vy, ale my je jako děti neměly moc rády. Pro holky je to trapný nechat se oplácávat pomlázkou a kluci se zase stydí chodit somrovat vajíčka. Navíc k nám nikdo moc nechodil: pár strejdů, sousedů a kamarádů. Pro spolužáky jsem bydlela příliš daleko a navíc jsem o ně nestála. Buď by byli suroví, nebo trapní. A ještě by se mohli posmívat mým neumělecky udělaným vajíčkům. Mamka mě učila malovat voskem, ale vajíčko je prevít a vždycky se nějak pootočí. A vosk taky stéká různými směry podle nálady. 

Stejně se všem nejvíc líbila vajíčka obarvená v cibulových slupkách. Já obdivovala ta s přitisknutou rostlinkou a pak obarvená v cibulových slupkách. Můžete je vidět třeba u mě v článku Velikonoce (2020).

Rozhodně vám doporučuji podívat se na velikonoční rozcestník k nejrůznějším článkům s tímto tématem, najdete ho zde.

Rozhodla jsem se, že letos blog doplním článek o velikonočních jídlech, tak snad bude čas ho napsat. A případně i nějaké velikonoční zážitky. A co plánujete vy? Pečete beránka? Aspoň z piškotového těsta? Nebo mazanec? Nebo velikonoční nádivku? Malujete ještě vajíčka?

Žádné komentáře: