sobota 22. dubna 2023

První slunění 2023

Dnešní nádherné počasí mě alespoň na hodinku zlákalo ven na lehátko nastavit tvář slunci. V tu chvíli jsem si ani nevzpomněla, že mám stále problémy s malým množstvím vitaminu D, ačkoliv jsem ho předloni dostávala infuzemi (není to zrovna levná záležitost!) a vloni byla týden u moře. Takže teď mám od doktorky kapky Vigantol. A možná by to mohl být důvod, proč jsem taková hladová po mléku v poslední době. A zrovna koza nedojí.

Předtím jsem nesla svoje obrazy na výstavu – upoutávku najdete zde i na Facebooku (pokud ještě nesledujete, doporučuji stránku Angeliky bloček). Nejprve jsem tam přesně podle instrukcí vzala ty, které tam ještě nebyly. Jak jsem byla vloni nemocná, nedostal se tam chudák Van Gogh s krajinkou. Jedna z mých nejoblíbenějších a také nejpovedenějších olejomaleb. P. S.: Zatím mám jen čtyři. A na výstavě můžete vidět 75 % z nich. 

A také několik sketchingových obrázků, protože to je technika, na  niž se momentálně zaměřuji. I když jsem si ještě před měsícem myslela, že nových obrázků budu mít výrazně více. Na druhou stranu jeden jsem nakreslila zrovna dneska. A jsem s ním náramně spokojená. Měla jsem takovou tvořivou náladu a dělala experimenty s pastelkami.

Když jsem se dozvěděla, že vystavovatelů i obrázků je méně, než se čekalo a můžu přinést další, dokonce klidně i ty, které už vystavované byly, vzala jsem právě dvě zbývající olejomalby a dva zajímavé obrázky květin vytvořené technikou kreslení na vodě, z níž se to následně obtiskne na papír. Nafoceno a brzy zveřejním na blogu o tvorbě, kde to kupodivu ještě stále není, i když už je mám mnoho let.

A co vy? Kreslíte? Malujete? A už jste vyrazili na slunce?

Žádné komentáře: