pátek 19. dubna 2024

Euforický nástup do lázní

S neznámou spolucestující jsme zjistily, že toho máme dost společného – lásku k Doylovi (Sherlocku Holmesovi), květinám, fotografování, cestování, výletům, architektuře… pozitivní přístup k životu. Ach jaká to krása strávit takto cestu autobusem.

Na nádraží mě čekal manžel a pomohl mi s batohem, to jen umocnilo můj skvělý pocit z dovolené. Tak přesně takhle by to mělo vypadat! Šťastnější už být nemůžu!

Ukázalo se, že ještě o trochu ano. Dorazila jsem velmi brzy, takže bez obtíží stihnu sesternu, paní doktorku a pak také oběd. A dokonce ještě první proceduru – masáž zad. Zrovna mi dost nepříjemně zatuhl krk, takže se to bude rozhodně hodit.

Masáž byla super a navíc jsem se dozvěděla nějaké cviky proti karpálním tunelům. Mohlo by je zhoršovat pletení? Doktorka i masérka mi nezávisle na sobě řekly, že si to nemyslí, protože babičky pletly a problémy s karpály neměly. Jenže já dvě takové zrovna znám. Ale jak zjistit, jestli to souvisí s pletením? 

(Microsoft Copilot si myslí, že by mohlo, protože opakované a silné ohýbání a natahování zápěstí zvyšuje riziko karpálního syndromu, zejména pokud je spojeno s silným sevřením.“)

Večer jsme se vyrazili podívat do města. Zaujal mě zajímavý kostelík kousek od centra patřící Církvi československé husitské. Myslím, že z fotky hezky vidíte i jaké máme počasí.

Kostel sv. Petra a Pavla v Karlových Varech
Ale abyste si nemysleli, že já mám vždycky všechno jen růžové – tak nemám. Je to o tom, co je pro vás důležité, čeho si všímáte a čím se necháte vytočit. Kupříkladu někoho by možná vytočilo, kdyby přišel na recepci, zjistil, že tam někde zapatrošili jeho kartičku na vstup do jídelny, takže prvních pět dní (nebo jak dlouho) bude mít jedničku, což znamená nějaké běžně oblíbené jídlo, kterému se já obvykle vyhýbám. Často je to ve stylu: knedlík, maso a něco. I když letos se prý od minule významně zlepšili. Chvíli jsme čekali, povídali si s paní recepční a nakonec se ukázalo, že ta pozamlouvaná jídla, která jsme s manželem řešili telefonicky několik dní předem, se nakonec podaří přetáhnout. Bylo to určité nepohodlí, ale rozhodně to za to stálo.

Žádné komentáře: