úterý 22. ledna 2013

Bavorský chleba

Jak už jsem několikrát zmiňovala, zajímám se o Sisi a zrovna si načítám nějaké ty knihy, abych si udělala přehled o jejím životě. Chci zjistit, proč mě tato osobnost tolik fascinuje a přitahuje. Proč bych se s ní chtěla setkat, kdyby bylo možné cestování časem (a kdybych se ho nebála).

Když jsem v Bille uviděla chléb nazvaný Bavorský chléb krále Ludvíka, rozhodla jsem se ho navzdory jeho ceně vyzkoušet. Byl žitno-špaldovo-sladový, dost tmavý s jemně sladkou chutí a já si ho doopravdy užila.

Moc mě ale nepotěšil pohled na etiketu, kde jsem se dozvěděla, že obsahuje hned několik „éček“: 260 (kyselina octová), 270 (kyselina mléčná), 300 (kyselina L-askorbová), 322 (lecitiny), 412 (guma guar) a 471 (cosi živočišného původu). Ovšem při bližší prohlídce na internetu jsem zjistila, že ani jedno z nich není škodlivé. Navíc jde samozřejmě o rozmrazovaný výrobek, takže k ekologii a energetické výhodnosti má daleko.

Zdroj: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek

Žádné komentáře: