sobota 26. ledna 2013

Neměli bychom jenom psát, ale taky číst…

Včera jsem v kanceláři jsem měla chvilku času, a tak jsem se pustila do čtení. Do studia svého dalšího příspěvku do skript. Jak říká můj vedoucí – citováno v názvu článku – měli bychom vidět, i co napsali jiní, a ne jen psát sami. Ale kde na to vzít čas? To vám brzy poradím v dalších lekcích time managementu.

Kniha "Jak udělat dojem a přesvědčit" mě hned zaujala. Je krásná, nová a ještě nečtená. A taky je moderní, naprosto vhodná pro čtení v kanceláři. Obsahuje krátké kapitoly, které můžete přečíst o přestávce mezi svou běžnou prací.

A když ji tak čtu, spousta věcí mi dochází. Takové ty drobnosti, které jsou jasné, ale dosud vás nenapadly v této spojitosti.

Například znám nejméně dva lidi, kteří jsou normální. Jako já. (Schválně se vyhýbám slovu obyčejní.) Zkrátka nejsou na první pohled nijak zvlášť zajímaví. Ale lidi je mají rádi a já k nim také pociťuji zvlášť silnou náklonnost. Jak to dělají?

Teď, když si to čtu, připadá mi to naprosto jasné. Druzí je milují, protože se vedle nich cítí výjimeční. Naslouchají vám, jako byste měli ty nejlepší nápady na světě a opravdově se o vás zajímají. Chtě nechtě vám přirostou k srdci.

Žádné komentáře: