čtvrtek 24. ledna 2013

Vlasy – koruna krásy

Byla jsem za doktorkou, protože mi vypadávají vlasy. Nejdřív jsem si došla za „obvoďačkou“ a pak za kožní. Výsledek neuspokojivý. :-(

Vlastně ani jedna nezjistila, co se děje. Třeba jen zbytečně panikařím, když na kartáči najdu víc vlasů. Vždy´t sto mi jich má vypadnout snad každý den. A já je nepočítala, i když se to doporučuje. Ono to u nás dlouhovlásek není jednoduché.

Nikdo se neptal, jakou kosmetiku používám, co jím, v jakém prostředí se vyskytuji, jaký mám kartáč na vlasy… třeba to na to taky má vliv.

Potěšilo mě zjištění, že štítnou žlázu mám v pořádku. Ale proč nikdo nezjistil, zda mi neschází nějaké vitamíny nebo minerály? A přitom nějaké brát mám, že si to tak doplním. Proč mám doplňovat něco, o čem nevím, jestli mi to chybí?! Nechci být nevděčná, ale připadá mi, že to takhle není správně.

Nejspíš mě rozhodila rada, že se mám nechat ostříhat. Ano, je to směšné, ale připadá mi to skoro tak nepředstavitelné jako nechat si dobrovolně uříznout ruku. Ostříhat, dva šampony a ty multivitamíny… Začínám o našem zdravotnictví pochybovat. Možná už je nejvyšší čas na éru léčitelů. Chci řešit příčinu, ne důsledek. A chci se léčit jinak než antibiotiky a hormony. Chci svému tělu dělat dobře, hezky se o něj starat a ne při léčení jedné věci poškozovat jinou. I když jsou na mě milí, má důvěra klesá.

Žádné komentáře: