středa 12. června 2013

Zelená Praha 4

Tentokrát jsem si do Prahy sbalila zelené oblečení, protože ho mám hodně a plánovala jsem tam zůstat dlouho. Skoro celý týden. Ačkoliv jsem si Prahu celkem oblíbila, rejpavé poznámky na její účet mi stále připadají legrační. Omlouvám se přistěhovavším a již zdomácnělým Pražanům. (pozn. Pražák je nespisovný výraz) Jiné to třeba pobaví ;-).

Praha je město zhruba v prostředku té části České republiky, která už není Moravistánem. … Hlavní složku místního ovzduší tvoří smog. Praha je známá také tím, že se v ní vyskytuje nejvíc veřejných záchodků v celém Česku. Kromě pěti pražských veřejných záchodků jsou ještě dva v Olomouci a jeden v Bučovicích. Brňané močí do kašny na Zelném rynku, jejich snahy o zařazení barokní kašny Parnas do registru veřejných záchodků Česka ale Cajzli v Práglu soustavně hatí a vodu považují za pitnou. Narážka na vtip, který je snad notoricky známý a není třeba ho opakovat. Koho proboha baví vymýšlet takové hovadiny? „obyvatel: 1 194 407 + 1 Klaus (31. 4. 2007)“

„Až budete nastupovat do luxusní limuzíny pražského taxikáře, mějte prosím na paměti, že slovo „taxikář“ je zde užíváno v trochu odlišném smyslu než ve zbytku světa (jako synonymum „zloděj“, „čorák“, nebo „ta ***** zlodějská“). Turistům je rovněž doporučováno držet se ve stavu nejvyšší pohotovosti v metru, protože jeho tunely fungují i jako bezpečnostní přepad pro případ nečekaných povodní. Jinak je Praha zcela bezpečné město (s výjimkou ulic, chodníků, cyklostezek, parků, nádraží, hotelů, nábřeží, průchodů a pasáží).“

Dost žertů a vzhůru za krásnými vzpomínkami na Prahu z poloviny května… Doufám, že se vám bude líbit stejně jako mně. Ještě drobná poznámka: začala jsem si svoje návštěvy v Praze číslovat, protože se tak líp orientuju v tom, kdy jsem tam byla a co všechno jsem tam viděla, takže Praha 4 neznamená Prahu 4, ale to, že jsem tam byla počtvrté, pominu-li některé návštěvy v dětství, ze kterých si nepamatuji téměř nic, nebo je to už skutečně dávno.

Před měsícem jsem vyrazila do Prahy na dovolenou. Skoro na týden jsem se tam jela kochat a bavit, navštívit přátele a okouknout pár dalších památek „do sbírky“. Na konci května pak následovala studijní Praha 5 s CSR akademií, o které jsem vám už psala.

Zdroj: http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Praha

Žádné komentáře: