středa 1. prosince 2021

Nový psí kotec

Pro našeho trochu většího pejska (středoasijský pastevecký) jsme se rozhodli pořídit lepší kotec než zrezlé pletivo omotané kolem několika tyček, což pro borderku stačilo. Taky jsme jí objednali krásnou novou boudu. Už jsem si do ní párkrát zkoušela vlézt a připadá mi fajn, ale náš pes na boudu moc není, radši spí venku na schodech ke kotelně nebo na špejchar. Podle jakého klíče si vybírá, nevím.

Nová bouda a kotec ve výstavbě

Jednotlivé části na kotec jsme si objednali a složili svépomocně. Asi nejnáročnější bylo odřezání starých tyčí a tvorba nakloněné střechy. Jenom jsme udělali chybu, že jsme dali na radu našeho známého a udělali ji skloněnou dozadu ke zdi, kde by měl být okap. Ale zatím tam stále ještě není. Kdybychom ji sklonili dopředu, nebylo by co řešit a voda by tekla směrem k žumpě místo do zdiva!

Vybrat ze dvou špatných fotek byl problém, tak beru tu focenou z okna, kdy pes ještě nevěděl, že se nabízí svoboda a zůstával v boudě a sledoval, kdy bude vypuštěn.

Pes v boudě v novém kotci

Ta ohavná trubka před kotcem slouží k věšení prádla na natažené šnůry mezi ní a druhou takovou, takže ji bohužel z praktických důvodů nelze odstranit. Navíc já prádlo sušené na vzduchu miluju. Tak jinak voní.

Ještě bych si dovolila zmínit jednu přednost tohoto kotce, a to otočná dvířka (za tou zmiňovanou trubkou) na dvě misky. Takže lze krmit zvenčí, aniž byste museli vstoupit do kotce či psa pouštět. Nevýhodou je pouze to, že musíte odstranit zástrčku, která brání protáčení misek mezi vámi a psem, ale to by šlo vyřešit vytvořením delšího ucha zástrčky tak, abyste se nepřiblížili k zubům psa.

Žádné komentáře: