pátek 7. prosince 2012

Čajový adventní kalendář

Po 3. prosince 2012
Prosinec je tady a s ním i čas otevřít první políčka adventního kalendáře. Protože jsem se o víkendu poflakovala v Orlických horách první dvě políčka jsou dosud nedotčená. Ale dnes jsem si s chutí a nemalým nadšením rozbalila Adventní sadu 24 druhů biočajů od Sonnentoru. Jak dlouho už jsem čekala, abych si ji konečně mohla načít?

Čaje téhle značky mám doopravdy ráda, zejména ty bylinkové bývají příjemně namíchané a chutné. Nejsem zrovna fanda pytlíkáčů, ale pravdou je, že jinak by se adventní kalendář asi dělal poněkud hůř. Sundala jsem igelit, přivoněla ke krabička a otevřela ji, jak jsem zvyklá z dřívějších dob z jiných krabiček s pytlíky.

Překvapeně jsem se však dívala na další „víčko“ krabičky s obrázkem srnečky, kolouška, zajíce, ježka, veverečky a trpaslíků schovaných za stromem. Nádherné ilustrace dotvořily náladu bílého textu, kolem kterého poletovaly sněhové vločky zdobící celou užší stranu krabičky. „Vánoce začínají v každém z nás. A co je opravdu důležité v tomto nejkrásnějším období v roce? Klid, pokoj v duši…“

Po odklopení druhého „víčka“ se uprostřed krabičky objevil malovaný vánoční stromeček ozdobený preclíky a svíčkami, který si prohlíží spokojené děti. „Vydejte se s s námi na cestu…“

Spodní část jde odklopit a pak už můžete vytahovat jeden sáček za druhým. Na každém najdete návod k přípravě, tzn. jak horkou vodu máte použít a jak dlouho nechat čaj louhovat. A na boku krabičky si můžete přečíst, co vám bylo pro tento den určeno k ochutnání a z čeho se to skládá.

Dnešní čaj byl příjemný ovocný, ale pro mě to byla taková tuctovka. Zrovna na ovocné si příliš nepotrpím.

Žádné komentáře: