neděle 26. května 2013

Ricotta

Odvahu k otevření záhadného kelímku mi dodal Google. Nejprve jsem si pro jistotu našla, s čím mám tu čest. Když jsem zjistila, že má „jemnou sladkou chuť“ rozhodla jsem se ji využít ke snídani společně s banány. V poslední době jsem nějak podlehla jejich chuti. Ještě se podívám proč. Přesně jak jsem si myslela, obsahují vitamín B, takže zklidňují nervy.

Vypadá jako tvaroh a chutná jako smetana. Opravdu je sladká a k banánu se tedy hodí. Jen se mi nechce věřit, že je netučná a dietní. Připadá mi hodně sytá a tudíž také tučná. Každopádně by to mohla být dobrá svačinka: rozmačkané banány s ricottou. Možná bych ještě doplnila rozinky, goji nebo nějaké kandované ovoce, aby to bylo barevnější. A trochu mléka, aby se to lépe spojilo. A možná ještě špetku třtinového cukru.

V receptech z ní dělají placičky na sladko, používají ji do rajčatového salátu jako mozzarellu nebo ji sypou na špagety místo sýra. Zajímavý by mohl být koláč s ricottou, asi by trochu připomínal náš tvarohový, jen by byl jemnější a smetanový. Možná by chutnal i těm, kteří nemají rádi tvaroh pro jeho kyselost.

Hlavní zdroj: http://clanky.vareni.cz/ricotta-zdravy-syr/

Žádné komentáře: