neděle 8. června 2014

Den pro siestu

Dneska bylo na Vysočině tak nádherné počasí, že se nedalo vůbec nic dělat. Rozhodně ne nic pracovního. Tak nádherně teplý den si vysloveně žádal o užívání všemi smysly. Pražící slunce nás nutilo vyhledat chládek ve stínu stromů. Cvrlikání ptáčků bylo slyšet i přes sousedovo pošetilé sečení trávy a zuřivé štěkání psů.

K horkému létu neodmyslitelně patří jahody a smetanová zmrzlina. Nebo nepečený tvarohový dort (recept). Já mám léto spojeno s Touaregem a jeho příjemnou mátovou osvěžující chutí a vůní. Tady je návod, jak ho udělat doma (recept). Což mi připomíná, že bych si zase mohla - asi po roce - udělat matcha milk shake. Vodníkovo sperma se sice říká panáku zelené s mlékem, ale tohle k tomu taky nemá daleko.

A co zbývající dva smysly? Jen se rozhlédněte po té zelené kráse v parku, na loukách nebo v lesích a pusťte se do pletení, protože právě teď začíná to nejlepší období pro zpestření vašeho šatníku něčím výjimečným z vlastní tvorby. Upleťte si šátek proti večernímu chladu, nebo jako ochranu ramen či hlavy před sluncem. A hurá k vodě.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

V Chorvatsku bylo taky krásně, modrá obloha, voda v bazénu a v moři taky modrá (a v moři i studená).
papadudu

Angelika řekl(a)...

To věřím, tam muselo být přímo božsky. Ještě moře k tomu. :-)