středa 25. února 2015

Návštěvy přátel v Brně

Ve středu jsem byla pozvaná za kamarádkou na VUT na oběd do menzy. Nejdřív jsem si říkala, jaké to asi tak bude, ale ukázalo se, že super. Jak oběd – každá menza holt není jako ta naše – tak pokec. Místo plánované hodinky jsme si povídaly snad čtyři hodiny a pořád bylo o čem.

Malůvky na komínech
Pak jsem se vydala pěšky na Českou a dychtivě se rozhlížela kolem, zda se něco změnilo. Ale nemohla jsem to ani potvrdit, ani vyvrátit. Nakoukla jsem do nějaké té zdravé výživy a pak pokračovala na Šilingrák – v obchůdku Sonnentoru měli vanilku dražší, než jsem si představovala, a v Koření u Sindibáda zrovna tak. Proč platit 40–60 Kč za kus, když vím, že na netu jde sehnat za 25 Kč!

Koupila jsem si nějaký ten vánoční zlevněný čajík na večerní popíjení a frčela domů… až z Mendláku, měla jsem lístek jen na 15 minut. Jaká to je otrava s těmi lístky! Zlatá šalinkarta!

Ve čtvrtek jsem pro změnu pozvaná na oběd od kámoše, co jsme se taky hrozně dlouho neviděli. Príma pokecáme, váhavě zaprotestuji, že jsem si objednala jiné jídlo, a pak se vyrazím toulat do města. 


Ve Vágnerovi (obchodní dům) se pustím do výroby srdíčka z fima hmoty (klikni pro můj článek a foto), ve čtvrtky tu totiž mají nějakou akci "pro děti". A je to super, vypadá opravdu hezky a téměř bez práce. Pak si na něj ještě orazítkuju papírovou taštičku a nadšeně jdu dál do města.
Malůvky na budově

Jestli třeba v galanterii nemají nějaké zajímavé látky. Ale nic, o co bych stála. Tak aspoň ušetřím. To se bude hodit, protože v Tescu na Králově Poli, kam dojdu z centra pěšky, bych si ráda koupila zimní bundu. Jelikož je značková a stojí ve výprodeji tisícovku jako ty vietnamské, říkám si, že by to mohl být dobrý kauf. Bohužel zapomenu, která značka to je, a tak ji tam s prodavačkou chvíli hledáme v kompu. Nakonec to zjistíme, ale mají ji bohužel jen v Čáslavi. Tak si to nechám projít hlavou a možná se sem zítra stavím pro tu druhou zajímavou. A když to píšu takhle zpětně, jak myslíte, že to asi dopadlo? Jasně, koupila jsem si ji a první zkušenosti s ní jsou super. Dlouhá, černá, nenápadná.

Navíc se mi dnes úplnou náhodou podařilo potkat kamarádku z vysoké školy, se kterou jsme se už pekelně dlouho neviděly. Domluvíme se, že někdy do konce března znovu přijedu do Brna, protože pak odletí na dva roky do Ameriky.

Medvěd rád pivo.
Blíží se Valentýn, tak je všude plno medvědů.

Žádné komentáře: