pondělí 14. září 2015

Malinô Brdo

V pátek vyrážíme po modré značce z Ružomberka na kopec k horskému hotelu Malina (980 metrů). Chvilku jsme si myslely, že bychom vylezly až na Malinô Brdo, ale tady nám to stačí. Dávám si mátovo–bezového Zlatého Bažanta a celkem si na něm pochutnám. (P. S.: Výstup kolem kalvárie byl vážně šílený!)

Na Malinem Brdu jsou upraveny různé trasy pro sjezd na horských kolech, celkově o délce 15 kilometrů. Jsou odstupňovány podle náročnosti – nejtěžší sjezdovka (downhill) v délce 2,2 km překoná výškový rozdíl téměř 400 metrů. Součástí Bikeparku Malinô Brdo jsou i úseky vhodné pro jízdu na horských terénních koloběžkách a kárách. Jdeme kousek kolem vyjeté stoupy a je to něco šíleného. Blázni! Aspoň že ti, kteří sem přijedou lanovkou a jdou podnikat toto šílenství, mají dost rozumu, aby na sobě měli skoro tolik chráničů, co mám já, když jezdím na motorce. 

Cestou dolů se zastavujeme u vodní nádrže, že bychom se vykoupaly. Mno, je to horší než ledové a navíc ke mně „připlave“ mrtvý kapr, takže mě chuť naprosto přejde.

Po návratu do Ružomberka se scházíme s dávnými spolužačkami mojí túrové kolegyňky. Překvapí mě, jak jsou super a brzy se s nimi dám do družného hovoru, ačkoliv jsem výrazně mladší. Některá z nich navrhne výbornou kavárnu. Objedná víno, někdo si dá kávu a podělíme se o makový a hruškový dort. Jeden lepší jak druhý. Ještě potom mlsám zmrzlinu a připadám si jako malá rozmazlovaná holka. A je to super. Takový legrace, co si člověk užije.

Žádné komentáře: