pátek 2. února 2018

Lednový deník 2018

Letošní leden byl mírný. Sněhu bylo spíš míň, respektive skoro žádný nebyl. Na běžky jsem se vůbec nedostala, to bych musela jet někam na hory. Taková škoda, když mi Ježíšek nadělil nové hůlky (možná trochu příliš dlouhé). Byla jsem na dvou kačerských eventech a poznala pár milých lidí a ochutnala nová piva a přidala pár razítek do záznamníku Hospodník.

V lednu jsem se soustředila na pletení Oakenshieldu od Hany Paimen z oranžovohnědé a žlutohnědé příze. Také jsem se pokoušela o ponožky Double heelix. Kolegyni jsem obdarovala vlastnoručně pleteným setíkem z merino vlny pro její neteř (a to čekala jen ponožky). (Můžete si o tom přečíst v článku Překvápko pro kolegyňku.) Také jsem pracovala na svetru Mist, který úžasně přibývá, protože ho pletu na jehlicích číslo 7.

Dostala jsem naprosto úžasné trojrozměrné PF 2018. Úzkou dlouhou šálu upletenou z Malabriga Rios s vyšitým rokem textem PF 2018. 

Přečetla jsem pár detektivek od Agathy Christie: 
a znovu se pustila do čtení Angeliky a Projektu štěstí.

Vymyslela jsem si předsevzetí pro tento rok. A konečně jsem se objednala k novému zubaři, když můj dřívější šel do důchodu. Na Duolingu jsem získala za poslední měsíc 1660 XP, každý den se snažím získat 50 XP, což jsou jakési jejich bodíky, znamená to asi deset minut procvičování angličtiny denně.

Nakreslila jsem pár zentanglových minimandalek a naučila se několik nových vzorů, které jsem hned použila.

Navštívila jsem Senát ČR, zhlédla výstavu betlémů (článek zde), podívala se na střechu Národního divadla, vyrazila na pochod Večerní Prahou a ke konci ledna jsem byla u kamarádky na kolaudaci. Mají to doma moc krásné. Na mě je to moc moderní černobílé a hranaté (a uklizené), mám raději spíš vintage styl, takovou tu venkovskou eleganci, kdy se sem tam nachází nějaká ta serepetička jen pro ozdobu. Ale oni ještě určitě nějaké obrazy nebo něco podobného doplní.

A byla jsem volit prezidenta. Psala jsem o tom zde.

Žádné komentáře: