úterý 3. května 2022

Pagoda na záhonku

Neznámá okrasná rostlinka, v pozadí „zdivočelé“ maliníky

Vloni (Nebo už to bylo rok předtím? Příslušný článek se mi nedaří najít.) jsem na svůj záhonek přestěhovala jakousi rostlinku připomínající hyacint nebo něco podobného, ale nic z toho nebylo, takže jsem na ni vesele zapomněla. A brala jsem to tak, že se záchrana před kozama nepovedla. Ve skutečnosti to ale klaplo, protože letos na ni ukázal veterinář, když nás byl navštívit kvůli koze a ptal se, co to je. Nejprve jsem odpověděla že maliní, nebo rybíz, ale on ukazoval na tuhle rostlinku, které jsem si předtím vůbec nevšimla. Ani po bližším zkoumání si ale nejsem jistá. Musíme počkat, jestli třeba letos vykvete. 

Pohled shora
Ještě jsem pak pročesala tzv. babiččinu zahrádku, jestli tam nenajdu ožrané pozůstatky nějaké další cibuloviny, která to s kozama odmítá vzdát. A našla. Asi tedy. Zkusila jsem vyhloubit cibulku. U jedné rostlinky se mi to povedlo dobře, u druhé jsem omylem ulomila křehký lístek na stonku. 

Obě rostlinky jsem opatrně zasadila na kočičí zahrádku, tak říkáme jedinému místu, které by mělo být chráněné jak před kozami, tak před psem, a kde se nachází domeček s pelíškem pro kočky a miskami na žrádlo a můj malý slavný záhonek.

Manžel začal rostlince říkat pagoda a já se toho držím, než objevíme něco trefnějšího.

Žádné komentáře: