středa 11. listopadu 2015

Cesta kolem světa za 80 dní (**)

Jednoduchá hra pro 3 až 6 hráčů vám zabere asi hodinku. Autorem je Michael Rieneck a do Česka ji přinesl MindOK. Potřebujete na ni místo na stole/zemi, protože obsahuje mapu světa, po které se budete přemisťovat. Ale zkoušeli jsme ji hrát i v hospodě a nebyl to takový problém.

Vaším cílem je objet svět za méně než 80 herních dní. Z Londýna se postupně přesouváte do dalších měst, trasa je předem stanovena stejně jako zvolené dopravní prostředky, ačkoliv si někdy můžete vybrat.


Na začátku hry si vyberete barvu, dostanete odpovídající figurku a umístíte ji na začátek cesty – do Londýna. Na počítadlo dní se umístí stejně barevný kulatý žetonek. Každý dostane tři cestovní karty dopravních prostředků a zbytek se umístí na hrací plán.

Dopravní prostředky hromadíte v ruce a snažíte se používat ty s nejnižším číslem, protože čísla určují počet dní strávených na cestě. 

Začínajícím hráčem je každé kolo někdo jiný, a tak si postupně můžete vybírat, jestli chcete jako bonus k dané dopravní kartě možnost hýbat detektivem, který škodí protihráčům, získat kartičku s překvapením (může být i špatné), letět balonem nebo dostat minci.
Spíš jednoduchá pohodová hra. Žádná velká zábava, takový průměr.

Žádné komentáře: